Appleโฤฑn 200 milyar dolarlฤฑk ลirket hazinesini yรถneten Gary Wipfler, 35 yฤฑldan sonra emekli olma kararฤฑ aldฤฑ.
Bloomberg Newsโin haberine gรถre, geรงtiฤimiz haftalarda emekliye ayrฤฑlan Wipfler, iPhone รผreticisinin nakit dengesini, yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ ve sermaye kazanรง programlarฤฑnฤฑ yรถnetiyordu. 62 yaลฤฑndaki yรถnetici, emekli olana kadar Apple CFOโsu Luca Maestriโye ลirketin hazine durumunu raporluyordu.
Wipfler, Steve Jonsโun Appleโa geri dรถndรผฤรผ ve ลirketin neredeyse batma noktasฤฑna geldiฤi 1997 yฤฑlฤฑnda da ลirkette bulunuyordu. ลirketin varlฤฑklarฤฑnฤฑ yรถnetien Nevada merkezli Braeburn Capitalโin yรถnetilmesinde de rol oynayan Wipfler, Appleโฤฑn ฤฑrklar arasฤฑ eลitlik ve barฤฑnma karลฤฑlama programlarฤฑnda da etkili oldu.
Apple, Tim Cookโun 2011 yฤฑlฤฑnda CEO olmasฤฑndan sonra nakit stratejisini deฤiลtirmiลti. ลirketin naktiyle daha fazla hisse geri alฤฑmฤฑ ve temettรผ daฤฤฑtฤฑmฤฑ รถngรถren Cook, aynฤฑ zamanda bรผyรผk satฤฑn almalar gerรงekleลtirmiลti.
Apple, uzun bir sรผredir bilanรงosundaki yรผkleri azaltarak nakit nรถtr bir duruma ulaลmaya รงalฤฑลฤฑyor. Bu da ลirketin eลit miktarda borca ve nakite sahip olacaฤฤฑ anlamฤฑna geliyor.







