Apple'ın iPhone 15 telefonlarında WiFi kopmaya başladı

Apple'ın iPhone 15 telefonlarında WiFi kopmaya başladı

iOS 17 yüklü iPhone'larda bu kez Wi-Fi sorunu ortaya çıktı. Kullanıcılar Wi-Fi ağına bağlandıklarında yavaşlık ya da internetten kopma sorunu yaşıyor.

A+A-

Apple her yıl yeni büyük güncellemeleri sonrası bazı garip hatalarla karşılaşıyor. iOS 17 güncellemesiyle de bu trend bozulmadı. iPhone 15 Pro ile ilgili aşırı ısınma sorunlarına ilişkin raporların ardından, bazı kullanıcılar şimdi de iOS 17'de, özellikle iPhone 15 modellerinde Wi-Fi ile ilgili sorunlar yaşıyor.

9to5Mac'in haberine göre bazı kullanıcılar iPhone 15 veya iOS 17'ye yükseltme yaptıklarından beri Wi-Fi sorunları yaşadıklarını kaydetti. Okur David Chen'e göre, uygulamalar içerik yükleyemiyor ya da bağlantı çok yavaş. Bir başka kullanıcı Willian Max de iPhone 15 Pro Max'i Wi-Fi'a bağlandığında olağandışı bir yavaşlık fark ettiğini söyledi.

9to5Mac'in editörü ise şu yorumu yaptı:

"Şahsen ben de iPhone'umda aynı sorunları fark ediyorum. Wi-Fi'a bağlı olmasına rağmen iPhone'um Threads, TikTok ve hatta Safari gibi uygulamalarda içerik yüklemeyi durduruyor. Bazen sorun birkaç dakika sonra ortadan kalkıyor. Bazı durumlarda, tekrar çalışmasını sağlamak için iPhone'umdaki Wi-Fi bağlantısını manuel olarak kesip yeniden bağlamam gerekiyor. İlk başta, sorunların ağımla ilgili olduğunu düşündüm, ancak daha sonra bunun yalnızca iPhone 15 Pro Max ve M2 iPad Pro'mda (her ikisi de iOS'un en son sürümünü çalıştırıyor) olduğunu fark ettim. Wi-Fi iPhone'umda çalışmayı durdurduğunda, Mac'imi kullanarak aynı ağda internette gezinmeye devam edebiliyorum."

İnternette yapılan bir araştırma, çoğu yeni iPhone'larda olmak üzere benzer sorunları bildiren daha fazla kullanıcıya ulaştı. Apple Community forumlarındaki bir kullanıcı, iPhone 15 Pro'sunda Wi-Fi bağlantısının periyodik olarak kesildiğini ancak diğer tüm cihazlarda sorunsuz çalıştığını söyledi. X'te ise bir kullanıcı iPhone'u Wi-Fi'ye bağlıyken "sayfaların çok yavaş yüklendiğini" söyledi.

Reddit'te de benzer raporlar var. Bir kullanıcı Wi-Fi kanal aralığını 20 MHz, 40 MHz veya 80 MHz olarak ayarlamanın sorunları çözdüğünü iddia ediyor. Başka bir kullanıcı ise aynı gönderide "Bağlandım ama zaman zaman iPhone'um hiç veri almıyor, bu yüzden uçuş moduna alıp tekrar kapattım ve tekrar çalışıyor" dedi.

İlgili Haberler