Apple'ın iPhone 15'lerinde hoparlörden gelen cızırtı kullanıcıları canından bezdirdi

Apple'ın iPhone 15'lerinde hoparlörden gelen cızırtı kullanıcıları canından bezdirdi

Aşırı ısınma sorunu nedeniyle kullanıcıların şikayetlerinin hedef noktası olan iPhone 15 serisi bu kez de hoparlörlerinden gelen cızırtı sesiyle tepkilerin odağı oldu.

A+A-

iPhone 15 piyasaya çıkalı iki haftadan kısa bir süre oldu ve şimdiden aşırı ısınma sorunlarından şikayet eden bazı kullanıcılar var. Ancak görünen o ki başka nedenlerden dolayı yeni iPhone'larından memnun olmayan daha fazla kullanıcı var. Şu anda iPhone 15'in dahili hoparlörleriyle ilgili sorunlar yaşadığını iddia eden küçük bir grup kullanıcı var. Daha spesifik olarak, sesin çatlak ve tıkırtılı geldiği söyleniyor.

iPhone 15 hoparlörlerinden çatlak ses geliyor

Reddit'te yayınlanan bir gönderide, farklı iPhone 15 modellerine sahip kullanıcıların, ses seviyesi çok açıldığında sesin bozuk ve çatırtılı çıktığını fark eden çok sayıda yorumu yer alıyor. 

Bir kullanıcı, "iPhone 15 Pro Max'im piyasaya sürüldüğü gün geldi ve kutudan çıktığı andan itibaren, tam ses hoparlör aramaları hoparlörü titretiyor ve içinde sıvı varmış gibi ses çıkarıyor ve aynı şey %80'in üzerindeki ses seviyesi için de geçerli" dedi. Reddit'te bir başka kişi de "Deneyimlerime dayanarak, ses belirli videolarda veya belirli frekans aralıklarında takırdıyor veya çatırdıyor gibi görünüyor" yorumunu yaptı.

TikTok kullanıcısı Milesabovetech, iPhone 15 Pro Max cihazındaki çatırdama sesi sorunlarından şikayet eden kişilerden biriydi. Apple, bir sorun olduğunu kabul ettiği için iPhone'unu iki kez ücretsiz olarak değiştirdi. Reddit'teki diğer iPhone 15 kullanıcıları da Apple'dan değişim talep ettiklerini ve sorunun yeni cihazlarda da devam ettiğini bildirdiler.

Bu noktada iPhone 15 hoparlörlerinde bir donanım arızası olup olmadığı ya da bunun bir yazılım sorunu olup olmadığı belirsiz, ki etkilenen kullanıcıların çoğu iPhone'larını değiştirdikten sonra hala aynı sorunu yaşadıkları için bu daha olası görünüyor. 

Aşırı ısınma sorunları

Birçok iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcısı, yeni cihazların bir süre kullandıktan sonra, web'de gezinme gibi temel işlevlerde bile aşırı derecede ısındığından şikayet ediyor. Bazı kişiler bu sorundan etkilenmediklerini iddia etseler de, sosyal medyada iPhone 15 Pro modellerinin aşırı ısındığına dair paylaşımlar bulmak oldukça kolay.

Apple ilk olarak iPhone'ların yazılımdan kaynaklanan normal bir durum nedeniyle ısındığını söyledi. Şirket, iPhone'un ilk kurulumdan sonra, bir yedekten geri yüklendiğinde, kablosuz olarak şarj edildiğinde veya grafik yoğun ya da işlemci yoğun uygulamalar çalıştırıldığında normalden daha fazla ısınmasının normal olduğunu savundu.

Ancak şirket geçtiğimiz hafta sonu iOS 17'de iPhone 15 modellerinin anormal derecede yüksek sıcaklıklarda çalışmasına neden olan bir yazılım sorunu olduğunu kabul etti. Apple bunun bir donanım sorunu olmadığını ve sorunu gidermek için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını söyledi.

İlgili Haberler