Aramco yatırımlarını artıyor

Aramco yatırımlarını artıyor

Aramco, Çin'de petrol talebinin artması ile yatırımlarını artırmayı planlıyor. İcra Kurulu Başkanı Amin Nasser, 2024'te Çin'de petrol talebinin "sağlıklı ve artıyor" olduğunu ve küresel petrol piyasasının da sağlam kalmasını beklediğini söyledi.

A+A-

Saudi Aramco, Çin'de artan petrol talebinden faydalanmak için yatırımlarını artırmayı planlıyor. İcra Kurulu Başkanı Amin Nasser, yaptığı açıklamada, Çin'de petrol talebinin güçlü ve büyümekte olduğunu ve bu pazarda daha fazla yatırım yapmak için fırsatlar aradıklarını söyledi.

Aramco, son yıllarda Çin'deki varlığını rafinaj ve petrokimya alanlarındaki yatırımlarla artırdı. Şirket, bazı ham petrol alım anlaşmaları da imzaladı.

Nasser, 2024'ün ilk aylarında Çin'de petrol talebinin "sağlıklı ve artıyor" olduğunu ve bu durumun yıl boyunca devam etmesini beklediklerini söyledi. Nasser, küresel petrol piyasasının da 2024 yılı boyunca "sağlam" kalmasını beklediklerini ve yaklaşık 1,5 milyon varillik bir büyüme öngördüklerini kaydetti.

Suudi Arabistan devletine ait ve dünyanın en büyük petrol şirketi Aramco'nun CEO'su Amin Nasser 2022 yılında  Türkiye'nin enerji projelerine ilgi duyduklarını ve yatırım imkanlarını değerlendirdiklerini belirtmişti.

İlgili Haberler