Arazi fiyatları bir yılda ikiye katlandı

Arazi fiyatları bir yılda ikiye katlandı

Yabancılara yönelik vatandaşlık hakkının arsa yerine doğrudan konuta endekslenmesine yönelik düzenlemenin ardından, arsa ve arazi fiyatlarında yaşanan değişim gündeme geldi.

A+A-

Türkiye’de arazi fiyatları bir yılda yüzde 97 oranında yükseldi. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın kasım ayına ilişkin verilerine göre ülke genelinde arazi birim metrekare fiyatı ise 766 TL oldu. Türkiye’nin beş büyük kenti arasında arazi birim fiyatı en yüksek şehir ise İstanbul oldu. Ortalama metrekare fiyatı 1.785 TL olan İstanbul’u 934 TL ile İzmir ve 849 TL ile Ankara takip etti. İstanbul’da arazilerin metrekare satış fiyatları, Kasım 2022’ye göre yüzde 52 arttı.

Türkiye’de ortalama arsa birim fiyatı 3.711 TL’yi, yıllık değer değişimi de yüzde 89’u buldu. Beş büyük il incelendiğinde ortalama metrekare fiyatı 6 bin 502 TL ile en yüksek olan İstanbul oldu. Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Arsa ve arazi satışlarının toplam satışlar içerisindeki payı son 10 yılın rekor seviyesine ulaştı” ifadelerini kullandı.

Sözcü'nün haberine göre Türkiye’nin beş büyük kenti içerisinde arazilerde en yüksek değer değişimi görülen şehir  Bursa oldu. Kasım ayına ilişkin verilere göre son bir yılda Bursa’da arazilerin yıllık değer değişimi yüzde 162 oranında gerçekleşti. Bursa’nın ardından arazi yıllık değer değişiminde yüzde 97 ile Ankara ve yüzde 90 ile İzmir yer aldı. Arsa satışlarında ise Bursa’da bir yılda yüzde 76 oranında artış yaşandı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler