Arçelik için yüzde 15 prim potansiyeli

Arçelik için yüzde 15 prim potansiyeli

Halk Yatırım Arçelik hisseleri için hedef fiyatını 17.60 liraya yükseltirken EKLE tavsiyesini sürdürdü

A+A-

Halk Yatırım Arçelik hisseleri için hedef fiyatını 17.60 liraya yükseltirken EKLE tavsiyesini sürdürdü. Halk Yatırım'ın yayınladığı raporda, Arçelik için şu değerlendirmelere yer verildi: "

ARCLK için hedef fiyatımızı 17,60 TL'ye yükseltiyor, EKLE tavsiyemizi sürdürüyoruz. Devam eden küresel genişleme stratejisinin ve kalıcı pazar payı kazanımlarının ön plana çıkaracağını düşündüğümüz Arçelik için 2015'te %10 satış büyümesi, %11 FAVÖK marjı gerçekleştirmesini bekliyoruz. Arçelik'in tahmini değerini, İndirgenmiş Nakit Akımları yöntemi ve Yurtdışı Benzer Piyasa Çarpanları yöntemlerine göre ağırlıklandırarak (%70 İNA, %30 Piyasa Çarpanları) 11,90 milyar TL olarak hesaplamaktayız. Bu nedenle, ARCLK için daha önce verdiğimiz hisse başı 14,80 TL hedef fiyatımızı 17,60 TL'ye yükseltiyor bulduğumuz hedef piyasa değerine göre %15 oranında iskontolu işlem görmesi sebebiyle "EKLE" tavsiyemizi sürdürüyoruz."

Son kapanışını (2 Şubat 2015) 15.25 liradan yapan Arçelik hisseleri için Halk Yatırım tarafından belirlenen hedef fiyat yüzde 15 prim potansiyeli ifade ediyor.

 

ARÇELİK RAPORUNUN TAMAMI

ARÇELİK HİSE DETAY SAYFASI

GÜNÜN DİĞER HİSSE ÖNERİLERİ

 

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.