Arçelik'e 14 TL hedef fiyat

Arçelik'e 14 TL hedef fiyat

Şeker Yatırım Arçelik için 14 TL hedef fiyat ve "AL" tavsiyesini sürdürdü

A+A-

Arçelik, 2014 yılının ilk çeyreğinde piyasa beklentisine ve bizim beklentimize paralel olarak 131 milyon TL net kâr açıklamıştır.

Şirket’in açıklamış olduğu net kâr tutarı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %1 oranında yükselişe denk gelmektedir. Şirket, 8,3x 2014T FD/FAVÖK rasyosuyla işlem görmekte olup, bu rakam 8,1x ortalaması olan global ve lokal emsallerine kıyasla primli olduğunu göstermektedir.

Net satışlar ise, yıllık bazda %31,4 yükseliş gösteren yurt dışı satışların desteğiyle 1Ç14’de toplamda yıllık bazda %15 oranında artış göstermiştir. Şirket’in yurt dışı satışları toplam satışlarının 1Ç14 itibariyle %63,2’sini oluşturmaktadır. Bu sayede TL’nin değer kaybetmesi net satışlara oldukça olumlu yansımaktadır.

Şirket’in 1Ç14 itibariyle satışlarının %35,2’si Batı Avrupa’ya yapılmaktadır. Şirket’in ihraç gelirlerinin ağırlıklı olarak EURO bazlı olması ve maliyetlerinin önemli bir kısmının ise Dolar bazlı olmasından ötürü EUR/ USD paritesindeki değerlenme de Şirket için olumlu olmaktadır. Bunun yanında, maliyetlerinin %75’i döviz bazlı olan Şirket’in, yine TL’nin değer kaybettiği bir konjonktürde brüt kârlılığı olumsuz etkilenmektedir.

Yurtdışı satışlarının olumlu seyretmesi ve liradaki değer kaybının FAVÖK üzerindeki katkısı nedeniyle Arçelik’i beğenmekteyiz. FAVÖK marjının uzun vadede, iyi çeşitlendirilmiş ihraç pazarları portföyü ve etkin maliyet yönetiminin katkısıyla 1Ç14 seviyesi olan %10,5’de (1Ç13: %10,8) stabilize olmasını bekliyoruz. Şirket için “AL” tavsiyemizi ve 14,00 TL olan hedef fiyatımızı korumaya devam ediyoruz.

Ancak şirketin işletme sermayesi ihtiyacı ve nakit yaratmadaki zayıf performansı (net işletme sermayesi/ net satışlar rasyosu: 1Ç14: %39,2, 1Ç13: %38,9) ve ekonomideki olası yavaşlama şirket için aşağı yönlü risk oluşturmaktadır. Şirket, 2014 yılı için %10 ciro artışı ve %10,5 FAVÖK marjı hedeflemektedir. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.