Artan enerji maliyetlerinin faturası Alman vatandaşına çıkacak

Artan enerji maliyetlerinin faturası Alman vatandaşına çıkacak

Enerji maliyetlerinin günden güne artması sonrası Almanya'da enerji maliyetlerinin vatandaşa da yansıtalacağı ifade edildi.

A+A-

Almanya’da doğalgaz tüketicileri, Rusya’nın Avrupa’ya gaz akışını kısması sonrası ülkenin yükselen enerji maliyetlerini tüketicilere yansıtma planı kapsamında kilovat saat başına 2,419 euro cent fazla ödeme yapacak.

Trading Hub Europe’tan Pazartesi günü yapılan açıklamada artışın Ekim ayından itibaren devreye gireceği belirtildi. Buna göre dört kişilik ortalama bir ailenin enerji maliyetleri 500 euro civarında artacak.

Kamu kurumları, dördüncü çeyreğin başından itibaren eksik Rus tedarikini dengelemek için maliyetleri iletebilecek. Almanya, Ukrayna'daki savaşın ortasında Rusya'nın manevraları sonucunda daha yüksek enerji maliyetlerini tüketicilere ödetmekten kaçınmaya çalışıyordu. Ancak, yetkililerin Rusya tarafından her an tamamen ortadan kaldırılabileceğinden korktukları ve gaz arzına ilişkin belirsizliklerin otoritelere başka seçenek bırakmadığı değerlendiriliyor.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner tüketicilerin üzerindeki yükü en azından kısmen hafifletmek amacıyla vergiyi satış vergisinden muaf tutmanın yollarını arayacağını söyledi.

BNetzA olarak bilinen Federal Şebeke Ajansı'nın verilerine göre, Almanya'nın gaz depolama tesisleri yüzde 75 oranında dolu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler