Arz ve talep dengesine yönelik endişeler petrol fiyatlarını ateşledi

Arz ve talep dengesine yönelik endişeler petrol fiyatlarını ateşledi

Petrol fiyatlarına yönelik arz ve talep endişelerinin giderek yükselmesiyle petrolde yükseliş trendi sürüyor.

A+A-

Brent Salı günü yüzde 1,5 düştükten sonra varil başına 83 dolara yükselirken, ABD ham petrolü 77 doların üzerinde işlem gördü. Hükümet verilerine göre, OPEC+ üreticisi Rusya, gruba daha önce verdiği taahhüte uygun olarak Ocak ayında ihracat kesintisi hedefine ulaştı. Çin rakamları, Yeni Ay Yılı tatillerinde seyahatlerin artmasına rağmen turistlerin harcamalarını tutumlu bir şekilde yaptığını gösterdi.

Düşüş ve yükselişe yönelik faktörlerin itici ve çekişinin volatilitede düşüşe yol açmasıyla ham petrol bu yıl varil başına 10 dolardan işlem aralığında kaldı. Kızıldeniz'deki gemilere yapılan saldırılar ve İsrail-Hamas savaşı, Ortadoğu'da gerilimi artırdı ve fiyatlara jeopolitik risk primi ekledi.

Çin hisseleri, politika yapıcıların yatırımcıların güvenini artırmaya yönelik adımlar atmasının ardından yükseldi, ancak Asya'nın başka yerlerindeki hisse senetleri düştü. Üçüncü seansta da düşüşte olan doların zayıflaması, emtiaları denizaşırı alıcılar için daha cazip hale getiriyor.

Singapur'daki IG Asia pazar stratejisti Yeap Jun Rong, "Fiyatlar dar bir konsolidasyon aralığında kalıyor ve bu durum yakın vadeli kararsızlıkları yansıtıyor" dedi. Yatırımcıların "daha geniş arz-talep dinamikleri açısından sırada ne olacağını merak ettiklerini" ekledi.

İlgili Haberler