Tรผrk savunma sanayiinin รถnde gelen ลirketlerinden Aselsan, Gรผneydoฤu Asya pazarฤฑndaki varlฤฑฤฤฑnฤฑ gรผรงlendirecek รถnemli adฤฑmlar attฤฑ. Cakarta’da dรผzenlenen INDODEFENCE 2025 Fuarฤฑ’na katฤฑlan savunma devi, bรถlgedeki bรผyรผme stratejisi kapsamฤฑnda Endonezya’da yeni bir ofis aรงtฤฑ ve 5 stratejik iล birliฤi anlaลmasฤฑna imza attฤฑ.
Aselsan, fuar kapsamฤฑnda Endonezya’nฤฑn รถnde gelen savunma firmalarฤฑ PT PINDAD, PT LEN Industri, CSC Group ve PT PAL’ฤฑn yanฤฑ sฤฑra รekya merkezli Excalibur Army ile de masaya oturdu.
Teknoloji transferinden ortak รผretime stratejik iล birlikleri

ฤฐmzalanan anlaลmalar geniล bir yelpazeyi kapsฤฑyor. PT PINDAD ile silah sistemleri ve atฤฑล kontrol teknolojileri, PT LEN Industri ile ise radar, siber gรผvenlik ve komuta kontrol sistemlerinde teknoloji transferi ve ortak รผretim konularฤฑnda iล birliฤi yapฤฑldฤฑ.
Bir diฤer รถnemli anlaลma ise Excalibur Army ile gerรงekleลtirildi; bu sรถzleลme, ลirketin Endonezya’daki PATRIOT 4ร4 araรงlarฤฑna entegrasyonunu iรงeriyor. PT PAL ile de modernizasyon ve yeni platform geliลtirme konularฤฑnda mutabakat saฤlandฤฑ.
Aselsan CEO’su Akyol: “Bรถlgedeki baฤlarฤฑmฤฑz derinleลiyor”

Konuyla ilgili deฤerlendirme yapan Aselsan CEOโsu Ahmet Akyol, Endonezya ofisinin รถnemini vurguladฤฑ. Akyol, “Endonezyaโdaki yeni ofisimiz ile รถnemli bir stratejik pazara geliลmiล yetenekler ve gรผvenilir iล birliฤi getirmekten gurur duyuyoruz.
Bรถlgede derinleลen baฤlarฤฑmฤฑz sayesinde ASELSAN Endonezya, yerel ortaklarla doฤrudan bir baฤlantฤฑ gรถrevi gรถrecek ve yerinde hizmetlerle sรผrdรผrรผlebilir, yรผksek etkili iล birliฤini destekleyecek,” dedi.








