1 Aralฤฑk 2021’de ilk toplantฤฑsฤฑnฤฑ gerรงekleลtiren Asgari รcret Tespit Komisyonu’nun bugรผn รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanlฤฑฤฤฑ’nda yaptฤฑฤฤฑ toplantฤฑ sona erdi. 2825 TL olan asgari รผcret 4250 tl oldu.
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, asgari รผcret ile ilgili ลunlarฤฑ sรถyledi.
“Bugรผn gerรงekleลtirilen dรถrdรผncรผ toplantฤฑyla nihai karar aลamasฤฑna gelindi. Komisyon asgari รผcretin 4 bin lira รผzerinde olmasฤฑ gรถrรผลรผnรผ bildirdi. Asgari รผcret yรผzde 50 artฤฑลla 4 bin 250 TL oldu. Bazฤฑ sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑmฤฑz var ama bunlarฤฑ aลacaฤฤฑz, bundan kimsenin ลรผphesi olmasฤฑn. Son dรถnemdeki dรถviz kurundaki dalgalanma ve buna baฤlฤฑ ortaya รงฤฑkan fahiล fiyat artฤฑลlarฤฑna da en kฤฑsa sรผrede son vermeye hazฤฑrฤฑz. รnรผmรผzdeki dรถnem hayata geรงireceฤimiz yeni รถnlemlerle bunu gerรงekleลtireceฤimize inanฤฑyorum. Asgari รผcretten alฤฑnan gelir vergisi ve damga vergisi yฤฑlbaลฤฑ itibariyle kaldฤฑrฤฑlฤฑyor. Bu iki verginin kalkmasฤฑyla iลveren kesimini 450 liralฤฑk maliyetten kurtarฤฑyoruz.”
Erdoฤan’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑndan รถnce รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanฤฑ Vedat Bilgin sรถz aldฤฑ.
Bilgin ลunlarฤฑ sรถyledi: Komisyon รงalฤฑลmalarฤฑnda taraflara teลekkรผr ediyoruz. Sosyal politikalarla dayanฤฑลmayฤฑ ve sosyal barฤฑลฤฑ korumak รงok รถnemlidir. Asgari รผcret de bu iลlevleri yerine getiren bir kurumdur.
Bilgin’in sรถzlerinin ardฤฑndan Tรผrk-ฤฐล adฤฑna Pevrul Kavlak konuลtu:
Kavlak ลunlarฤฑ sรถyledi: Zorlu ve iyi bir รงalฤฑลma yaptฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ dรผลรผnรผyorum. Yaptฤฑฤฤฑmฤฑz รงalฤฑลmanฤฑn emekรงileri tatmin edeceฤini dรผลรผnรผyorum.
TฤฐSK Baลkanฤฑ รzgรผr Burak Akkol konuลmasฤฑnda “Uzun sรผren bir gรถrรผลme sรผreci oldu. Bu sene daha zorlu oldu. รalฤฑลan, iลveren devlet รผรงlรผ sac ayaฤฤฑnฤฑ pozitif ortamda kurduk” dedi.







