Pfizer, Alman partneri BioNTech ile geliลtirdiฤi deneysel Koronavirรผs aลฤฑsฤฑnฤฑn Covid-19’u engellemede %90’dan daha etkili olduฤunu duyurdu.
Pfizer ve BioNTech, geniล kapsamlฤฑ klinik denemelerle ilgili olumlu veriler yayฤฑnlayan ilk ilaรง ลirketleri oldu.
ลirket, ilaรงla ilgili ciddi bir gรผvenlik endiลeleri olmadฤฑฤฤฑnฤฑ ve bu ay bitmeden ABD’den acil kullanฤฑm tescili isteyeceklerini belirtti.
Reuters’ฤฑn aktardฤฑฤฤฑna gรถre aลฤฑ tescillense bile ilk baลlarda sฤฑnฤฑrlฤฑ sayฤฑda doz olacak. Aลฤฑnฤฑn ne sรผreyle koruma saฤladฤฑฤฤฑ da henรผz aรงฤฑklanmadฤฑ.
Pfizer, ABD’den aลฤฑnฤฑn 16 ila 85 yaล arasฤฑndakilerde kullanฤฑlabilmesi iรงin acil durum izni vermesini isteyecek. Bunu iรงin Pfizer’in elinde 44 bin katฤฑlฤฑmcฤฑ hakkฤฑnda 2 aylฤฑk gรผvenlik raporu sunmasฤฑ gerekiyor. Pfizer’in Kasฤฑm ayฤฑnฤฑn sonuna doฤru yeterli veriye ulaลmasฤฑ bekleniyor.







