Federasyon’dan yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลu ifadeler yer verildi:
“รlkemizin Covid-19 salgฤฑnฤฑyla 1.5 yฤฑldฤฑr verdiฤi mรผcadele kapsamฤฑnda, toplum saฤlฤฑฤฤฑnฤฑn en รผst seviyede korunabilmesi amacฤฑyla, seyircilerin Stadyumlara Giriล ลartlarฤฑ yeniden belirlenmiลtir.
TFF Yรถnetim Kuruluโnun 01.07.2021 tarihli profesyonel mรผsabakalara stadyum kapasitelerinin %50’si oranฤฑnda, localara ise tam kapasite ile seyirci alฤฑnmasฤฑna iliลkin kararฤฑnda ve yine TFF Saฤlฤฑk Kuruluโnun 28.07.2021 tarihli stadyumlara giriล ลartlarฤฑ hakkฤฑndaki kamuoyu duyurusunda belirttiฤi รผzere, Saฤlฤฑk Kurulumuz tarafฤฑndan yeni bir deฤerlendirme yapฤฑlarak Stadyuma Giriล ลartlarฤฑ gรผncellenmiลtir.
Tรผrkiye Futbol Federasyonu Yรถnetim Kurulu bugรผn yaptฤฑฤฤฑ toplantฤฑda, 2021-2022 futbol sezonu iรงin Mรผsabakalarda Uygulanacak Covid-19 Tedbirlerine ฤฐliลkin Talimatฤฑ gรถrรผลerek kabul etmiลtir.
Sรถz konusu talimatฤฑn yรผrรผrlรผฤe girmesinden itibaren geรงerli olacak Stadyum Giriล ลartlarฤฑ aลaฤฤฑdaki ลekildedir:
1. T.C. Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑโnca belirlenen aลฤฑ takvimini tamamlamฤฑล kiลiler, son aลฤฑ tarihlerini takip eden 14. gรผnden itibaren; Covid-19 geรงirmiล kiลiler ise, izolasyon sรผreรงlerinin tamamlanmasฤฑndan itibaren 180 gรผn sรผre ile stadyuma seyirci olarak girebilecektir.
2. 12 yaลฤฑnฤฑ tamamlamฤฑล ve henรผz T.C. Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑโnฤฑn belirlediฤi aลฤฑ yaล grubuna dahil olmamฤฑล kiลiler, mรผsabakadan en fazla 48 saat รถnce PCR testi yaptฤฑrmasฤฑ ve test sonucunun negatif olmasฤฑ ลartฤฑyla stadyuma girebilecektir. Ancak sรถz konusu yaล grubuna T.C. Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan aลฤฑ tanฤฑmlamasฤฑ yapฤฑlmasฤฑ halinde, sรถz konusu kiลiler 60 gรผn sรผre iรงerisinde aลฤฑ takvimini tamamlamamalarฤฑ halinde, bu kiลilere stadyumlara giriล izni verilmeyecektir.
3. T.C. Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑ gรผncel uygulamasฤฑ kapsamฤฑnda, Covid-19 PCR testi yaptฤฑrฤฑlamayan 12 yaล altฤฑndaki รงocuklar stadyumlara giremeyecektir.
4. Talimatฤฑn yรผrรผrlรผฤe girdiฤi tarihten รถnce kombine bilet satฤฑn almฤฑล ancak aลฤฑ takvimini tamamlamamฤฑล kiลiler, mรผsabakadan en fazla 48 saat รถnce PCR testi yaptฤฑrmasฤฑ ve test sonucunun negatif olmasฤฑ ลartฤฑyla stadyumlara girebilecektir. Ancak sรถz konusu kombine sahiplerinin, T.C. Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan aลฤฑ tanฤฑmlamasฤฑ yapฤฑlmฤฑล grupta olmalarฤฑna raฤmen 60 gรผn sรผre iรงerisinde aลฤฑ takvimini tamamlamamalarฤฑ halinde bu kiลilere stadyumlara giriล izni verilmeyecektir.
5. UEFAโnฤฑn gรผncel uygulamalarฤฑ gรถz รถnรผnde bulundurularak ve kamu saฤlฤฑฤฤฑnฤฑn korunmasฤฑ amacฤฑyla misafir takฤฑm seyirci uygulamasฤฑ 2021-2022 sezonu boyunca yapฤฑlmayacaktฤฑr. Misafir tribรผnlerine sadece ev sahibi takฤฑm seyircisi alฤฑnabilir.
6. Stadyumlarda yer alan Protokol ve Basฤฑn Tribรผnlerine giriลler, seyirci giriล koลullarฤฑna tabi olacaktฤฑr.
7. Sรผper Lig ve TFF 1. Lig mรผsabakalarฤฑnda seyircilerin stadyuma giriลleri, HES entegrasyonu ile E-Bilet sistemi รผzerinden alฤฑnan biletler ile yapฤฑlฤฑr. Bilet alacak kiลilerin, HES kodu bilgilerine E-Bilet sistemi uygulayฤฑcฤฑsฤฑnฤฑn ulaลmasฤฑna onam vermesi gerekmektedir. Kiลilere yรถnelik HES uygulama sorgulamalarฤฑ Localara girecek kiลiler ve seyirciler iรงin E-Bilet sistemi รผzerinden yapฤฑlacak; Protokol Tribรผnรผne girecek kiลiler iรงin ise E-Bilet sistemi veya HES uygulamasฤฑ รผzerinden yapฤฑlacaktฤฑr.
8. TFF 2. Lig ve TFF 3. Ligโde seyircilerin stadyumlara giriลleri, ev sahibi kulรผbรผn sorumluluฤunda HES kodu kontrolรผ ile yapฤฑlacaktฤฑr.
Aลฤฑ takvimini tamamlamฤฑล olmak:
1. T.C. Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan saฤlanan aลฤฑlardan iki doz aลฤฑ olmak,
2. Covid-19 hastalฤฑฤฤฑnฤฑ geรงirmiล olup, T.C. Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan saฤlanan aลฤฑlardan bir doz aลฤฑ olmak.







