“Aşının yaygın dağıtılması işletmelere umut ışığı oldu”

“Aşının yaygın dağıtılması işletmelere umut ışığı oldu”

ABD Merkez Bankası (FED), Amerikan ekonominin mevcut durumuna ilişkilerin değerlendirmelerin yer aldığı “Bej Kitap” raporunun Mart 2021 sayısı yayımlandı.

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik faaliyetin ocaktan şubat ortasına kadar "ılımlı" bir şekilde arttığını belirterek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının daha yaygın dağıtılmasıyla işletmelerin çoğunun gelecek 6 ila 12 aya dair iyimserliğini koruduğunu bildirdi.

Bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, çoğu Fed bölgesinde ekonomik faaliyetin ocak ayından şubat ortasına kadar "ılımlı" bir şekilde arttığı belirtildi.

Raporda, "Kovid-19 aşıları daha yaygın dağıtıldığı için çoğu işletme önümüzdeki 6-12 ay için iyimser olmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Raporda, tedarik zincirindeki aksamalardan kaynaklanan zorluklara rağmen çoğu bölge için genel üretim faaliyetinin önceki rapora göre ılımlı bir şekilde arttığı ifade edildi.

Bazı bölgelerin finansal kuruluşların kredi hacimlerinde düşüşler yaşandığını belirttiğine dikkat çekilen raporda, düşük temerrüt oranları ve yükselen mevduat seviyelerine işaret edildi.