Askıya alınan tüm liglerin ne zaman devam edeceği açıklandı

Askıya alınan tüm liglerin ne zaman devam edeceği açıklandı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, daha önce süresiz ertelediklerini açıkladıkları tüm liglerin 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını duyurdu.

A+A-

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e gerçekleşen saldırı sonrası süresiz ertelenen liglerin kaderi belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, liglerin 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor müsabakasının ardından maçın hakemi Halil Umut Meler'e yapılan fiziksel saldırının yankıları sürüyor. Bu skandal sonrasında Türk futbol kamuoyu teyakkuza geçerken TFF de olağanüstü toplantılarına devam ediyor. Dün yapılan açıklamayla ligleri süresiz erteleyen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Olayın sorumluları hakkında yüce Türk adaleti gereğini yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini dile getiren Büyükekşi, "Bizim TFF olarak yapmamız gereken şeyi, hukuk müşavirliğimiz dün yapmıştır. PFDK da perşembe günü kararını açıklayacaktır. Disiplin talimatlarımızda, bu gibi durumların tekrarı yaşanmaması için hak mahrumiyeti ve para cezası dışında ek yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenmesi kararını aldıklarını, bugün alınan kararla 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacağını dile getirdi.

İlgili Haberler