Asya borsaları Fed öncesi yükselişte

Asya borsaları Fed öncesi yükselişte

Japonya hisse senetleri, Fed'in 2023'teki son toplantısı öncesinde Asya piyasalarını yükselişe geçirdi.

A+A-

Asya-Pasifik piyasaları Salı günü yükseliş kaydetti; Japonya hisseleri, ABD Merkez Bankası'nın yılın son toplantısı öncesinde üst üste ikinci seansta da yükselişe öncülük etti.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi önceki seansta yüzde 1,6'lık kapanışın ardından yüzde 0,61 yükselişle işlem gördü. Daha geniş anlamda Topix yüzde 0,28 yükseldi.

Japonya'da üretici fiyatları beklenenden daha hızlı yükseldi ve ekonomistlerin tahmin ettiği yüzde 0,1'lik artışa kıyasla yıllık bazda yüzde 0,3'lük bir artış kaydetti.

Fed'in iki günlük toplantısı Salı günü başlayacak ve ABD Merkez Bankası’nın Federal Fon faiz oranını yüzde 5,25-yüzde 5,5 aralığında sabit tutması bekleniyor.

Japon yeni, yatırımcıların Fed'in kararının dolar/yen çifti üzerindeki etkisini dikkatle izleyecek olması nedeniyle yaklaşık yüzde 0,1 artışla 146,04 seviyesinde işlem görerek dolar karşısında bir miktar güç gösterdi.

Piyasa oyuncuları, ekonomistlere göre Salı günü geç saatlerde yüzde 3,1 seviyesinde gelmesi beklenen ABD Kasım ayı enflasyon rakamlarını da değerlendirecek. Bu rakam Ekim ayında görülen yüzde 3,2'nin biraz altında.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,4 artışla Eylül ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,28 oranında yükselirken, daha küçük olan Kosdaq endeksi yatay çizginin çok az altına geriledi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,48 artışla bir yılın en düşük seviyesinden toparlandı ancak Çin'in CSI 300 endeksi yüzde 0,28 düştü.

İlgili Haberler