Asya borsaları, FED tutanakları sonrası yönsüz

Asya borsaları, FED tutanakları sonrası yönsüz

Asya borsaları, Fed'in faiz artırım döngüsünün hızını azaltacağına dair umutların azalmasıyla karışık seyretti

A+A-

Asya borsaları Çarşamba günü, Federal Rezerv'in faiz artırım döngüsünün hızını azaltacağına dair umutların azalmasıyla karışık bir görünüm sergiledi.

Fed'in dün açıklanan Ekim ayı sonundaki toplantı tutanakları, merkez bankasının faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutma yönündeki duruşunu yineledi. Bu, piyasalarda faiz oranlarındaki yükselişin en kötüsünün geçmiş olabileceğine dair umutları azalttı ve güvenli liman varlıkları olan dolar ve ABD Hazine tahvillerini destekledi.

Bu durum, risk odaklı varlıklar üzerinde baskı yarattı ve Asya hisse senetlerinin bir kısmını geriletti.

Teknoloji hisseleri, özellikle de NVIDIA etksisinde olanlar ise, şirketin Çin gelirlerinde ciddi bir gerileme olduğu uyarısında bulunmasının ardından bazı kayıplar yaşadı.

Çin hisse senetleri, son yılların en düşük seviyelerinden gelen toparlanmanın hız kesmesiyle düştü. Yatırımcıların Pekin tarafından vaat edilen teşvik önlemleri hakkında daha fazla ayrıntı beklemesi nedeniyle Şangay Shenzhen CSI 300 ve Şangay Bileşik endeksleri sırasıyla yaklaşık %0,5 ve %0,3 değer kaybetti.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi %0,5 yükselerek ve 33 yılın en yüksek seviyelerine doğru tırmanışını sürdürerek günün tek iyi performans gösteren endeksi oldu.

 

İlgili Haberler