Asya borsaları geriledi

Asya borsaları geriledi

ABD'de dün açıklanan imalat sanayi ve inşaat harcamaları verilerinin beklentilerin oldukça altında kalması sonrasında, ekonomik toparlanmanın hızına yönelik endişeler artarken, ABD borsalarında yaşanan sert düşüşler, Asya'da da etkisini gösterdi

A+A-

Asya borsaları, ABD'de dün beklentileri karşılamayan verilerin ardından ekonomik toparlanmanın hızına yönelik endişelerle, günü satış ağırlıklı kapattı.

ABD'de dün açıklanan imalat sanayi ve inşaat harcamaları verilerinin beklentilerin oldukça altında kalması sonrasında ekonomik toparlanmanın hızına yönelik endişeler artarken, ABD borsalarında yaşanan sert düşüşler, Asya'da da etkisini gösterdi.

Japonya'da Nikkei endeksi, ABD'de olumsuz yönde gelen verilere ilave olarak, Abenomics politikaların faydalarının sorgulanmasının başlanmasıyla da 4 ayın en düşüğünü gördü, yüzde 4,18 oranında değer kaybetti. Endeks böylece günü yaklaşık 4 ayın en düşüğü olan 14.008,47 puandan tamamladı. Dolar karşısında oldukça dalgalı bir seyir izleyen yen ise kayıp ve kazançlar arasında gidip geliyor. Dolar/yen paritesi şu dakikalarda yatay seyirle 101,021 seviyesinden işlem görüyor.

Güney Kore'de açıklanan verilere göre, ocak ayından TÜFE yıllık yüzde 1,1 arttı. Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 1,7 azalışla günü 1.886,85 puandan kapattı.

Hindistan'da Sensex endeksi ise yüzde 0,6 değer kaybıyla 20.098,74 puanda seyrediyor. Dolar/Hindistan Rupisi paritesi ise yatay seyirle 62,591 seviyesinden işlem görüyor.

Hong Kong'da Hang Seng endeksinde ise şu dakikalarda sert düşüş yaşanıyor. Endeks, yüzde 2,82 gerilemeyle  21.401,38 puanda dalgalanıyor.

Çin borsasında tatil nedeniyle işlem yapılmıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.