Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

ABD piyasalarındaki iyimser hava Asya borsalarını da aynı yönde etkiledi. Nikkei Endeksi değer kazanırken, doların güçlü görünümü devam ediyor

A+A-

ABD borsaları geneç haftanın son iş gününde, beklentilerin altında çıkan ABD'deki tarım dışı istihdam verilerine rağmen yükseldi. Bu durum uzmanlar tarafından son dönemde ABD'de ekonomiyi de etkileyen sert kış koşulları ve ekonomide açıklanan diğer iyi dataların hesaba katılmış olması olarak değerlendiriliyor. Geçen hafta Dow yüzde 0.6, S&P 500 yüzde 0.8 ve Nasdaq yüzde 0.5 yükseldi.

ABD'de kötü dataya rağmen piyasalardaki iyimser seyir bu haftanın ilk işlem gününde Asya borsalarını da aynı yönde etkiledi. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.3, Nikkei endeksi ise yüzde 1.3 yükseldi.

Yatırımcılar bu hafta Fed'in yeni başkanı Janet Yellen'in yapacağı açıklamaları, Çin ve Avrupa'da açıklanacak verileri bekleyecekler.

Tarım dışı istihdam verisi beklentilerin altında çıkmasına rağmen, özellikle FED'in yeni başkan Yellen'le birlikte tahvil alımlarında azaltıma gitmesi politikasının devam edeceğinin ortaya çıkmasıyla dolar güçlenmeye devam ediyor. Yen karşısında 102.40 yen JPY= seviyesinde işlem gören dolar para birimleri sepeti karşısında da 80.735 seviyesinde yer aldı. Dolar karşısında Cuma günü 1.3649 ile bir haftanın en yüksek seviyesini gören euro bugün bugün 1.3621 seviyesini gördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.