Asya borsaları Hindistan hariç yükseldi

Asya borsaları Hindistan hariç yükseldi

Asya borsaları Hindistan hariç yükseldi, Japonya liderliğinde yükselişler yaşanırken Hindistan Sensex endeksi negatif ayrıştı.

A+A-

Asya borsalarında Japonya liderliğinde yükselişler yaşanırken Hindistan Sensex endeksi negatif ayrıştı.

Japonya Merkez Bankası (BoJ), para politikasını değiştirmedi ve parasal tabanı yıllık 60-70 trilyon yen artırma hedefini korudu. BoJ açıklamasında, Japonya ekonomisinin ılımlı toparlanma trendine devam etmesinin beklendiği belirtildi. Gelişmenin ardından Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0,7 yükselişle günü 15.224,11 puandan kapattı. Dolar/yen paritesi ise yatay seyirle 103,284 seviyelerinden alıcı buluyor.

Güne düşüşle başlayan Çin'de Şangay bileşik endeksi, gün içinde 20 Ocak'tan bu yana gördüğü en düşük seviyeye gerilemesine karşın, kapanışa doğru gelen tepki alımlarının etkisiyle yükseldi ve günü 2 bin puan sınırında kapattı. Endeks, yüzde 0,1 oranında artarak 2.001,16 puandan tamamladı.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,5 değer kazancıyla 1.963,87 puandan sonlandı.

Şubat ayından bu yana yükseliş trendi gözlenen Hindistan Sensex endeksinde şu dakikalarda düşüş gözleniyor. Güne düşüşle başlayan endeks, yüzde 0,4 oranında değer kaybıyla 21.841,70 puanda bulunuyor. Dolar/Hindistan rupisi paritesi ise yüzde 0,3 düşüşle 60,695 seviyelerinden işlem görüyor. Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,2 yükselişle 22.294,64 puanda dalgalanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.