Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Asya borsalarฤฑ Japon hisseleriyle uรงuลŸa geรงti

Japonyaโ€™da Nikkei endeksi yรผzde 2,8 artarak Asya piyasalarฤฑnฤฑ yukarฤฑ taลŸฤฑdฤฑ
asya borsalarฤฑ, hisse

Nikkeiโ€™deki yรผkseliลŸ pazartesi gรผnรผ Asya borsalarฤฑnฤฑ yukarฤฑ taลŸฤฑdฤฑ. Japonya yeni bir baลŸbakanฤฑn gรถreve gelmesine yakฤฑn gรถrรผnรผrken, bu hafta aรงฤฑklanacak ABD enflasyon verisinin oradaki faiz indirim sรผrecinde sadece kรผรงรผk bir engel olacaฤŸฤฑ รถngรถrรผlรผyor.

Verilere gรถre ร‡in ekonomisi รผรงรผncรผ รงeyrekte yรผzde 1,1 bรผyรผyerek tahminleri aลŸtฤฑ. Sanayi รผretimi de yรผzde 6,5โ€™lik artฤฑลŸla beklentilerin รผzerinde geldi. Bu durum, Pekinโ€™in ABD ile sรผren uzun ticaret savaลŸฤฑnda kararlฤฑlฤฑฤŸฤฑnฤฑ pekiลŸtirebilir.

Yฤฑllฤฑk bazda bakฤฑldฤฑฤŸฤฑnda yรผzde 4,8โ€™lik bรผyรผme, son bir yฤฑlฤฑn en yavaลŸ temposunu iลŸaret etti. Konut fiyatlarฤฑndaki dรผลŸรผลŸ ise emlak sektรถrรผnรผn hรขlรข ekonomi, hanehalkฤฑ serveti ve harcamalar รผzerinde baskฤฑ oluลŸturduฤŸunu gรถsterdi. Perakende satฤฑลŸlar ise yฤฑllฤฑk sadece yรผzde 3 arttฤฑ.

Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, bu hafta toplanacak politika yapฤฑcฤฑlarฤฑn yeni BeลŸ Yฤฑllฤฑk Planโ€™ฤฑ gรถrรผลŸmesiyle birlikte daha fazla teลŸvik adฤฑmฤฑ bekliyor, ancak piyasalar son dรถnemde bu konuda temkinli.

Asya borsalarฤฑ Japon hisseleriyle uรงuลŸa geรงti Borsatek

ABD BaลŸkanฤฑ Donald Trump, ร‡inโ€™in ABD iรงin bazฤฑ โ€œลŸeylerโ€ yapmasฤฑ โ€“รถrneฤŸin soya fasulyesi alฤฑmlarฤฑna yeniden baลŸlamasฤฑโ€“ karลŸฤฑlฤฑฤŸฤฑnda tarifeleri dรผลŸรผrebileceฤŸini sรถyledi.

Cuma gรผnรผ aรงฤฑklanacak verilerin, ABD รงekirdek enflasyonunun eylรผlde yรผzde 3,1โ€™de kaldฤฑฤŸฤฑnฤฑ gรถstermesi bekleniyor. Ancak Fedโ€™in faiz indirimi fiyatlamalarฤฑna karลŸฤฑ รงฤฑkmamasฤฑ nedeniyle bu verinin piyasalarฤฑ endiลŸelendirmesi beklenmiyor.

JPMorgan ABD BaลŸekonomisti Michael Feroli, โ€œBaลŸkan Powell, zayฤฑflayan iลŸgรผcรผ piyasasฤฑnฤฑn Fed politikalarฤฑ aรงฤฑsฤฑndan รถnemine vurgu yaptฤฑโ€ dedi. โ€œBu da FOMCโ€™nin iki hafta iรงinde yapฤฑlacak toplantฤฑda yeniden faiz indireceฤŸine dair beklentileri teyit etti.โ€

Vadeli iลŸlemler bu ay รงeyrek puanlฤฑk bir faiz indirimi, aralฤฑkta ise bir yenisini tamamen fiyatlamฤฑลŸ durumda. Faizlerin gelecek yฤฑl ortasฤฑnda yรผzde 3 seviyesine gerilemesi bekleniyor.

Asya borsalarฤฑ Japon Nikkei รถncรผlรผฤŸรผnde yรผkseliลŸte

Japonyaโ€™da Nikkei endeksi yรผzde 2,8 yรผkselerek Asya borsalarฤฑna รถncรผlรผk etti. Liberal Demokrat Parti ile Japonya ฤฐnovasyon Partisiโ€™nin koalisyon hรผkรผmeti kurma konusunda anlaลŸmaya vardฤฑฤŸฤฑ haberi, รผlkenin ilk kadฤฑn baลŸbakanฤฑnฤฑn gรถreve gelmesinin รถnรผnรผ aรงtฤฑ. Bu da Asya borsalarฤฑnฤฑ pozitif etkiliyor.

Analistler, Sanae Takaichiโ€™nin teลŸvik yanlฤฑsฤฑ ve faiz artฤฑลŸlarฤฑna karลŸฤฑ bir isim olacaฤŸฤฑnฤฑ dรผลŸรผnรผyor. Bu durum yen ve tahviller iรงin olumsuz, hisse senetleri iรงin ise olumlu olarak deฤŸerlendiriliyor.

Asya borsalarฤฑ

Asya borsalarฤฑnda yรผkseliลŸ gรถren bir diฤŸer borsa olan Gรผney Kore borsasฤฑ yรผzde 1 arttฤฑ. Japonya hariรง Asya borsalarฤฑnฤฑ – Pasifik borsalarฤฑnฤฑ kapsayan MSCI endeksi yรผzde 1,3 yรผkseldi. ร‡inโ€™in รถnde gelen CSI300 endeksi ise geรงen haftaki kayฤฑplarฤฑn ardฤฑndan yรผzde 0,8 artฤฑลŸ gรถsterdi. Asya borsalarฤฑnda genel olarak olumlu bir hava var.

EUROSTOXX 50 vadeli kontratlarฤฑ yรผzde 0,7, DAX vadeli iลŸlemleri yรผzde 0,7 ve FTSE vadeli iลŸlemleri yรผzde 0,3 yรผkseldi.

Wall Street tarafฤฑnda S&P 500 ve Nasdaq vadeli kontratlarฤฑ yรผzde 0,3 artฤฑลŸ gรถsterdi. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar bu hafta aรงฤฑklanacak bilanรงo sonuรงlarฤฑna odaklanmฤฑลŸ durumda.

LSEG IBES verilerine gรถre S&P 500 ลŸirketlerinin รผรงรผncรผ รงeyrekte yฤฑllฤฑk bazda yรผzde 8,8 kรขr artฤฑลŸฤฑ gรถstermesi bekleniyor. Bu gรผรงlรผ sonuรงlar, borsalardaki yรผksek deฤŸerlemeleri haklฤฑ รงฤฑkaracak dรผzeyde olmalฤฑ.

BofA analisti Savita Subramanian, teknoloji sektรถrรผndeki yรผzde 20โ€™lik yรผkseliลŸin รถncรผlรผฤŸรผnde toplam hisse baลŸฤฑna kรขr artฤฑลŸฤฑnฤฑn yรผzde 11โ€™e ulaลŸacaฤŸฤฑnฤฑ tahmin ediyor. Nvidiaโ€™nฤฑn tek baลŸฤฑna bu artฤฑลŸฤฑn dรถrtte birini oluลŸturmasฤฑ bekleniyor.

Bu hafta Tesla, Ford, GM, Netflix, Procter & Gamble, Coca-Cola, savunma devi RTX, teknoloji devleri IBM ve Intel gibi bรผyรผk ลŸirketler bilanรงo aรงฤฑklayacak. ฤฐngiltereโ€™de bรผyรผk bankalar, Almanyaโ€™da ise yazฤฑlฤฑm devi SAP sonuรงlarฤฑnฤฑ paylaลŸacak.

Fedโ€™in olasฤฑ faiz indirim serisi tahvil piyasalarฤฑnฤฑ destekliyor. ABD 10 yฤฑllฤฑk tahvil getirileri geรงen hafta 14 baz puan dรผลŸerek yรผzde 4,011 seviyesine indi.

Getirilerdeki dรผลŸรผลŸ dolar รผzerinde baskฤฑ yaratฤฑrken, euro dolar karลŸฤฑsฤฑnda 1,1656โ€™ya yรผkseldi. Fransaโ€™nฤฑn kredi notunun sรผrpriz biรงimde dรผลŸรผrรผlmesine raฤŸmen euro geรงen hafta yรผzde 0,3 deฤŸer kazandฤฑ.

Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn Japonya Merkez Bankasฤฑโ€™nฤฑn bu ay faiz artฤฑrma olasฤฑlฤฑฤŸฤฑnฤฑ yรผzde 22โ€™ye kadar dรผลŸรผrmesiyle yen baskฤฑ altฤฑnda kaldฤฑ. Aralฤฑk ayฤฑnda faiz artฤฑลŸฤฑ ihtimali ise yarฤฑ yarฤฑya gรถrรผlรผyor.

Dolar 150,55 yen seviyesinde yatay seyrederken, euro 175,64 seviyesinde sabit kaldฤฑ. Dolar endeksi hafifรงe gerileyerek 98,431โ€™e indi.

Emtia piyasasฤฑnda, geรงen hafta yรผzde 6โ€™ya yakฤฑn sฤฑรงrayan altฤฑna olan talep gรผรงlรผ kalmaya devam etti. Altฤฑn ons baลŸฤฑna 4.266 dolardan iลŸlem gรถrรผrken, 4.200 dolar artฤฑk teknik destek seviyesi olarak izleniyor.

Ons altฤฑn 5000 dolarฤฑ gรถrecek, ama 2028’de

Amundi Investment Instituteโ€™tan Lorenzo Portelli, โ€œรœรง yฤฑllฤฑk perspektifte, yatฤฑrฤฑmcฤฑlar ve merkez bankalarฤฑnฤฑn altฤฑna yรถnelik yapฤฑsal talep deฤŸiลŸimi nedeniyle fiyatlarฤฑn 2028โ€™de ons baลŸฤฑna 5.000 dolara ulaลŸabileceฤŸine inanฤฑyoruzโ€ dedi.

Petrol piyasasฤฑnda ise OPEC+โ€™ฤฑn รผretimi artฤฑrmayฤฑ sรผrdรผrmesi nedeniyle arz bolluฤŸu fiyatlar รผzerinde baskฤฑ yaratฤฑyor. Brent petrol yรผzde 0,4 dรผลŸรผลŸle varil baลŸฤฑna 61,02 dolara, ABD ham petrolรผ yรผzde 0,5 gerileyerek 57,24 dolara indi.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.45546.46220.03%
EURO 53.117553.1266-0.34%
JAPON YENฤฐ 3.4683.4770.09%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.408657.4387-0.23%
STERLฤฐN 61.558161.58780.1%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85326.85560.13%
RUS RUBLESฤฐ 0.61880.6199-2.23%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4191.130.85%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6253.650.78%
GRAM ALTIN SERBEST P.6329.480.31%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)97.630.85%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)135700.000.44%
HAS ALTIN GRAM (TL)6222.380.78%
SPOT ALTIN KG (TL)133952.000.76%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42605.000.45%
GรœMรœลž/ONS ($)65.450.96%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64508.67 0.6528%
Ethereum 1739.30 0.4467%
Tether USDt 1.00 -0.0067%
BNB 595.72 0.916%
Solana 73.24 -1.3291%
USDC 1.00 -0.0178%
XRP 1.14 -0.2947%
Dogecoin 0.08 -0.3898%
Toncoin 1.70 0.869%
Cardano 0.16 -1.4535%
Shiba Inu 0.00 0.0439%
Avalanche 6.30 0.8692%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam