Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Asya borsalarฤฑ jeopolitik gerilim baskฤฑsฤฑyla negatif seyrediyor

Asya borsalarฤฑ, Orta DoฤŸu'daki jeopolitik riskler ve teknoloji hisselerindeki satฤฑลŸ dalgasฤฑyla geriledi.
asya borsalarฤฑ, hisse

Asya borsalarฤฑ, Orta DoฤŸu‘da tฤฑrmanan jeopolitik gerginlikler ve kรผresel teknoloji ลŸirketlerinde derinleลŸen satฤฑลŸ baskฤฑsฤฑnฤฑn etkisiyle Hindistan hariรง haftayฤฑ belirgin kayฤฑplarla kapattฤฑ.

Bรถlge piyasalarฤฑndaki negatif seyirde, enerji fiyatlarฤฑndaki oynaklฤฑฤŸฤฑn enflasyon beklentilerini yeniden bozma ihtimali ve kรผresel risk iลŸtahฤฑnฤฑn azalmasฤฑ รถncelikli rol oynadฤฑ. Gรผney Kore’de Kospi endeksi yรผzde 1,8 dรผลŸรผลŸle 8.639 puana gerilerken, Japonya’da Nikkei 225 endeksi yรผzde 1,35 deฤŸer kaybฤฑyla 67.476 puandan gรผnรผ tamamladฤฑ.

ร‡in’de ลžanghay bileลŸik endeksi yรผzde 1 azalarak 4.044 puana, Hong Kong’da Hang Seng endeksi ise yรผzde 1,7 kayฤฑpla 25.190 puana indi. Hindistan’da Sensex endeksi ise kรผresel eฤŸilimden pozitif ayrฤฑลŸarak yรผzde 0,1 artฤฑลŸla 74.386 puan seviyesinde dengelendi.

asya borsalarฤฑ

Jeopolitik gerilimler ve teknoloji hisseleri piyasalarฤฑ baskฤฑlฤฑyor

Orta DoฤŸu’da รงatฤฑลŸmalarฤฑn ลŸiddetlenmesi ve taraflardan gelen aรงฤฑklamalarฤฑn kรผresel ekonomiye yรถnelik riskleri canlฤฑ tutmasฤฑ, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn gรผvenli limanlara yรถnelmesine neden oluyor. ฤฐsrail ve Lรผbnan’ฤฑn ateลŸkesin uygulanmasฤฑ konusunda mutabฤฑk kaldฤฑฤŸฤฑna yรถnelik haber akฤฑลŸฤฑ petrol fiyatlarฤฑnda ฤฑlฤฑmlฤฑ bir gerileme saฤŸlasa da bรถlgedeki genel huzursuzluk riskli varlฤฑklardan kaรงฤฑลŸฤฑ hฤฑzlandฤฑrฤฑyor.

ABD ile ฤฐran arasฤฑndaki gerilimin tฤฑrmanmasฤฑ ve barฤฑลŸ anlaลŸmasฤฑ yapฤฑlacaฤŸฤฑna dair sรผregelen ลŸรผpheler, kรผresel piyasalarda volatiliteyi artฤฑran ana unsurlar arasฤฑnda yer alฤฑyor. Enerji koridorlarฤฑna yakฤฑn bรถlgelerdeki bu istikrarsฤฑzlฤฑk, Asya borsalarฤฑ genelinde satฤฑลŸ dalgasฤฑnฤฑ tetikleyen temel makroekonomik risk olarak รถne รงฤฑkฤฑyor.

asya borsalarฤฑ

Kรผresel รถlรงekte risk algฤฑsฤฑnฤฑ gรผรงlendiren bir diฤŸer รถnemli geliลŸme ise teknoloji ve รงip รผreticisi ลŸirket hisselerinde yaลŸanan sert dรผzeltme hareketleri oldu. Yarฤฑ iletken sektรถrรผnรผn kรผresel devlerinden Broadcom’un yapay zeka gelirlerine iliลŸkin beklentilerin altฤฑnda kalan tahmin aรงฤฑklamasฤฑ, sektรถr genelinde bir hayal kฤฑrฤฑklฤฑฤŸฤฑ yarattฤฑ.

New York borsasฤฑnda teknoloji endekslerinde gรถzlenen bu geri รงekilme, Asya’daki รงip ve teknoloji รผreticilerine de doฤŸrudan taลŸฤฑndฤฑ. Son dรถnemde yapay zeka rallisiyle ciddi kazanรงlar elde eden teknoloji hisselerinin bu kazanรงlarฤฑ geri vermesi, รถzellikle teknoloji aฤŸฤฑrlฤฑklฤฑ Asya endekslerindeki dรผลŸรผลŸ eฤŸilimini daha da derinleลŸtirdi.

Japonya Merkez Bankasฤฑnฤฑn sฤฑkฤฑlaลŸma sinyalleri ve piyasa beklentileri

Asya piyasalarฤฑndaki satฤฑลŸ baskฤฑsฤฑnฤฑ artฤฑran bir diฤŸer kritik hamle ise para politikasฤฑ kanadฤฑndan geldi. Japonya Merkez Bankasฤฑ BaลŸkanฤฑ Kazuo Ueda, yaptฤฑฤŸฤฑ deฤŸerlendirmede yรผkselen enflasyon riskleri karลŸฤฑsฤฑnda faiz oranlarฤฑnฤฑ artฤฑrmanฤฑn artฤฑlarฤฑ ve eksilerini detaylฤฑ bir ลŸekilde tartฤฑลŸmak gerektiฤŸini ifade etti.

Bu aรงฤฑklama, kรผresel piyasalarda bankanฤฑn para politikasฤฑnda sฤฑkฤฑlaลŸma adฤฑmlarฤฑna hฤฑz vereceฤŸi ลŸeklinde yorumlandฤฑ. Finansal รงevrelerde, bankanฤฑn bu ay iรงinde bir faiz artฤฑrฤฑmฤฑna gitmesinin ardฤฑndan, yฤฑlฤฑn geri kalan dรถneminde en az bir faiz artฤฑลŸฤฑ daha yapabileceฤŸi รถngรถrรผlรผyor. Sฤฑkฤฑ para politikasฤฑna geรงiลŸ sinyalleri, bรถlgedeki likidite bolluฤŸunun azalacaฤŸฤฑ endiลŸesiyle pay piyasalarฤฑnฤฑ baskฤฑlayan bir diฤŸer unsur olarak kayฤฑtlara geรงti.

asya borsalarฤฑ, hisse

Kรผresel piyasalarda jeopolitik ve finansal risklerin eลŸ zamanlฤฑ olarak yรผkselmesi, รถnรผmรผzdeki dรถnemde ekonomik bรผyรผme tahminleri ve merkez bankalarฤฑnฤฑn kararlarฤฑ รผzerinde belirleyici olmaya devam edecek. ร–zellikle yapay zeka odaklฤฑ teknoloji yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn karlฤฑlฤฑk oranlarฤฑ ve ham petrol fiyatlarฤฑnฤฑn seyri, Asya borsalarฤฑ baลŸta olmak รผzere tรผm geliลŸmekte olan piyasalarฤฑn yรถnรผnรผ tayin edecek.

Uzmanlar, enflasyonist baskฤฑlarฤฑn enerji fiyatlarฤฑ kanalฤฑyla yeniden tฤฑrmanmasฤฑ durumunda, majรถr merkez bankalarฤฑnฤฑn yรผksek faiz ortamฤฑnฤฑ beklenenden daha uzun sรผre korumak zorunda kalabileceฤŸini ve bu durumun riskli varlฤฑklardaki yรผkseliลŸ trendini daha da kฤฑrฤฑlgan hale getirebileceฤŸini vurguluyor.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.61846.63170.12%
EURO 53.199453.21780.27%
JAPON YENฤฐ 3.4593.468-0.06%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.645457.68420.32%
STERLฤฐN 61.675461.70060.18%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85226.85510.09%
RUS RUBLESฤฐ 0.60030.6006-2.07%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 59397.10 -2.8003%
Ethereum 1551.78 -4.8829%
Tether USDt 1.00 -0.0152%
BNB 563.70 0.1461%
Solana 68.77 0.9056%
USDC 1.00 -0.0124%
XRP 1.03 -4.1495%
Dogecoin 0.07 -3.229%
Toncoin 1.55 -1.2075%
Cardano 0.14 -2.8433%
Shiba Inu 0.00 -4.9692%
Avalanche 6.15 -4.3379%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam