Kรผresel pay piyasalarฤฑnda, yarฤฑn ABD ve Almanya’da aรงฤฑklanacak enflasyon verileri รถncesi bรผyรผme ve merkez bankalarฤฑnฤฑn para politikalarฤฑna iliลkin artan belirsizliklerle temkinli bir seyir izlenirken, Asya genelinde jeopolitik risklere iliลkin haber akฤฑลฤฑ gรผndemin odaฤฤฑndaki yerini koruyor.
Bu kapsamda รin’in, ABD Temsilciler Meclisi Baลkanฤฑ Nancy Pelosi’nin Tayvan’a ziyaretinin ardฤฑndan ada รงevresinde baลlattฤฑฤฤฑ ve sรผre dolmasฤฑna raฤmen devam ettiฤi askeri tatbikata iliลkin haber akฤฑลฤฑ yakฤฑndan takip ediliyor. Analistler, รin’in askeri tatbikatlarฤฑ geniลletmesinin nakliye ve hava trafiฤini aksattฤฑฤฤฑnฤฑ, bunun da kรผresel ticaretle ilgili endiลeleri artฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ belirtiyor.
Jeopolitik geliลmelerin yanฤฑ sฤฑra Japon teknoloji devi SoftBank’ฤฑn ikinci รงeyrekte 23,4 milyar dolarlฤฑk zarar etmesinin ardฤฑndan kรผresel รงapta teknoloji hisselerinde yaลanan dรผลรผลรผn sรผrmesi ile Asya genelinde pay piyasalarฤฑ da karฤฑลฤฑk seyretti.
Sรถz konusu geliลmelerle kapanฤฑลta รin’de ลanghay bileลik endeksi yรผzde 0,3 artarak 3.247 puan ve Gรผney Kore’de Kospi endeksi yรผzde 0,4 yรผkselerek 2.503 puan oldu.
Japonya’da Nikkei 225 endeksi yรผzde 0,9 deฤer kaybederek 28.000 puanฤฑn hemen altฤฑndan kapanฤฑrken, dolar/yen paritesi รถnceki kapanฤฑล seviyesinin yรผzde 0,1 altฤฑnda 134,9’da dengelendi.
Hong Kong’da Hang Seng endeksi yรผzde 0,3 dรผลรผลle 19.982 puanda seyrediyor. Hindistan piyasalarฤฑnda ise tatil dolayฤฑsฤฑyla iลlem gerรงekleลtirilmedi.







