Asya borsaları toparlanamıyor

Asya borsaları toparlanamıyor

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.6 yükselmesine rağmen geçen hafta gördüğü son 4 yılın en düşük seviyelerinde kaldı

A+A-

Asya borsaları bazı göstergelerin temkinli olunması gerektiği sinyallerini vermesi ve petrol fiyatlarındaki düşüşün yeniden kendini göstererek bugün açıklanacak olan Fed faiz toplantısı sonucu öncesinde hassasiyeti artırmasıyla beraber erken saatlerde gerçekleştirdiği kazançları geri verdi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.6 yükselmesine rağmen geçtiğimiz hafta gördüğü son 4 yılın en düşük seviyesinden çok uzaklaşamadı.

Çin borsalarının bir önceki seansta yüzde 6.4 düşüş göstermesinin ardından zayıflık sinyallerine devam etmesi sonucu Asya borsaları, Wall Street'in dün yaşadığı yükselişten fazla pozitif etki alamadı.

Çin'de gösterge endeksler açılış saatleri itibariyle yüzde 1 ile 2 arasında düşüşler gösterdi. Çin borsaları bu yıl şu ana kadar yüzde 22 düşüş yaşarken, piyasadan 12 trilyon yuanın (1.8 trilyon dolar) silinmesine neden oldu.

Wall Street ise dün petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş ve şirket bilançolarından bulduğu destek ile yüzde 1'in üzerinde kazançlar yaşadı. Dow Jones endeksi yüzde 1.78 yükselerek 16,167.23 puana çıkarken, S&P 500 yüzde 1.41 artışla 1,903.63 puan oldu. Nasdaq bileşik endeksi de yüzde 1.09 yükselişle 4,567.67 puan oldu.  

Döviz

Dolar, Fed'in bugün sonlanacak olan faiz toplantısından çıkacak kararları beklerken, çok fazla değer kazanmadı.
Dolar endeksi dün gerçekleştirdiği yüzde 0.3 düşüşün ardından yatay bir seyir izleyerek 99.041 seviyesinde kalırken, geçtiğimiz Perşembe gördüğü son 7 haftanın en yüksek seviyesi olan 99.799'un altında kalmaya devam etti.
Dolar yen karşısında yüzde 0.2 düşerek 118.19 yenden işlem görürken, euro karşısında ise yüzde 0.1 değer kazanarak 1.0862 dolar oldu.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.