Asya borsaları yeni haftaya karışık seyirle başladı

Asya borsaları yeni haftaya karışık seyirle başladı

Asya-Pasifik piyasaları, ABD'de enflasyonun soğumasına ilişkin beklentilerin bölgedeki yatırımcı güvenini artırmasıyla karışık işlem gördü.

A+A-

Cuma günü yayınlanan Michigan Üniversitesi tüketici duyarlılığı anketi, bir yıllık enflasyon görünümünün Nisan 2021'den bu yana en düşük seviye olan yüzde 4'e düştüğünü gösterdi.

Bunu, fiyatların bir ay öncesine göre yüzde 0,1 düştüğünü gösteren Aralık ayı TÜFE raporu izledi ve bu, Fed'in faiz artışlarını yakında yavaşlatabileceğine dair umutları artırdı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,9 yükselirken, Japon Nikkei 225 yüzde 1 düştü ve Topix yüzde 0.61 değer kaybetti. Güney Kore Kospi yüzde 0,2 arttı ve Kodaq yüzde 0,62 arttı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yatay seyrederken, Shanghai Composite yüzde 0,43 ve Shenzhen Component yüzde 0,66 yükseldi.

Hafta sonu Çin, geçen ay kısıtlamaları kaldırmasından bu yana yaklaşık 60 bin Kovid ölümünde artış bildirdi. Duyuru, Dünya Sağlık Örgütü'nün Çin'i ölümleri eksik bildirdiği iddiasıyla eleştirmesinin ardından geldi.

Pazar günü, anakara Çin ile Hong Kong'u birbirine bağlayan yüksek hızlı demiryolu, üç yıl sonra ilk kez yeniden açıldı.

İlgili Haberler