Asya hisseleri Pazartesi gรผnรผ temkinli bir ลekilde yรผkselirken, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn ABD ve Avrupa’da faiz indirimlerinin รถnรผnรผ aรงacaฤฤฑnฤฑ umduฤu enflasyon verileri รถncesinde dolar ve tahvil getirileri dรผลรผลe geรงti.
Petrol fiyatlarฤฑ, ฤฐsrail ve Hizabullah’ฤฑ n Pazar gรผnรผ karลฤฑlฤฑklฤฑ roket atฤฑลlarฤฑ ve hava saldฤฑrฤฑlarฤฑ gerรงekleลtirmesinin ardฤฑndan %0,8 yรผkseldi ve รงatฤฑลmanฤฑn tฤฑrmanmasฤฑ halinde olasฤฑ arz kesintilerine iliลkin endiลeleri artฤฑrdฤฑ.
Brent 55 sent artฤฑลla varil baลฤฑna 79,57 dolara yรผkselirken, ABD ham petrolรผ 56 sent artฤฑลla varil baลฤฑna 75,39 dolara รงฤฑktฤฑ.
Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar ayrฤฑca yapay zekanฤฑn gรถzdesi Nvidia’nฤฑn รarลamba gรผnรผ piyasanฤฑn aลฤฑrฤฑ yรผksek beklentilerini karลฤฑlayฤฑp karลฤฑlayamayacaฤฤฑnฤฑ gรถrmek iรงin kazanรงlarฤฑnฤฑ merakla bekliyor.
Hisse senedi, S&P 500’รผn bugรผne kadarki %17’lik kazancฤฑnฤฑn yaklaลฤฑk dรถrtte birini oluลturarak bugรผne kadar yaklaลฤฑk %150 artฤฑล gรถsterdi.
Broker Pepperstone’un araลtฤฑrma mรผdรผrรผ Chris Weston, โNvidia konsensรผs beklentilerini aลacaktฤฑr, her zaman aลarlar, ancak yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, gelirin analistlerin konsensรผsรผnรผn 2 milyar dolar รผzerinde gelmesini gรถrmeye รงok alฤฑลkฤฑnlar, aksi takdirde kolayca bir haber satma olayฤฑ gรถrebilirizโ dedi.
Weston, bunun Nvidia’nฤฑn 30 milyar dolar veya daha fazla satฤฑล raporlamasฤฑ ve 3. รงeyrek iรงin 33 milyar dolar veya รผzerinde bir รถngรถrรผde bulunmasฤฑ gerektiฤi anlamฤฑna geldiฤini de sรถzlerine ekledi.
Pazartesi gรผnรผ, S&P 500 vadeli iลlemleri ve Nasdaq vadeli iลlemleri bir miktar dรผลรผลle baลladฤฑktan sonra sabit kaldฤฑ.
EUROSTOXX 50 vadeli iลlemleri %0,2 dรผลerken, FTSE vadeli iลlemleri tatil nedeniyle kapalฤฑydฤฑ.
MSCI’nฤฑn Japonya dฤฑลฤฑndaki Asya-Pasifik hisselerinin en geniล endeksi geรงen hafta %1,1 yรผkseldikten sonra %0,8 artarken, Gรผney Kore neredeyse hiรง deฤiลmedi. รin mavi รงipleri de yatay seyretti.
Japonya Nikkei (.N225), yeni sekme aรงฤฑlฤฑyor, gรผรงlenen yenin ihracatรงฤฑ hisselerini baskฤฑlamasฤฑyla %1,0 deฤer kaybetti.
Fed Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn gevลeme politikasฤฑna baลlama zamanฤฑnฤฑn geldiฤini sรถylemesi ve merkez bankasฤฑnฤฑn iลgรผcรผ piyasasฤฑnda daha fazla zayฤฑflama gรถrmek istemediฤini vurgulamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan yen, genel olarak zayฤฑflayan dolar karลฤฑsฤฑnda sฤฑรงrama yaptฤฑ.
NAB piyasa ekonomisi mรผdรผrรผ Tapas Strickland, โรnemli olan, diฤer Fed yetkilileri tarafฤฑndan kullanฤฑlan โkademeli/dereceliโ gibi uyarฤฑlarฤฑn dikkate deฤer bir ลekilde yokluฤuyduโ dedi.
Strickland, โ6 Eylรผl’deki istihdam raporu, Powell’ฤฑn istihdama yรถnelik aลaฤฤฑ yรถnlรผ riskleri รถnlemek ve gรผรงlรผ bir iลgรผcรผ piyasasฤฑnฤฑ sรผrdรผrmek iรงin faiz oranlarฤฑnฤฑ dรผลรผrmeye istekli olmasฤฑ nedeniyle aรงฤฑkรงa รถnemliโ dedi ve ekledi: “รzetle, Powell yumuลak iniล ihtimalini artฤฑrdฤฑ.โ







