Asya borsalarında Poroshenko etkisi

Asya borsalarında Poroshenko etkisi

Asya borsaları Wall Street'te cuma günü görülen yükselişin ardından ve Ukrayna'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerini milyarder işadamı Petro Poroshenko'nun kazandığının belli olmasıyla bugün bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

A+A-

Asya borsaları Wall Street'te Cuma günü görülen yükselişin ardından ve Ukrayna'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerini milyarder işadamı Petro Poroshenko'nun kazandığının belli olmasıyla bugün bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.15, Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 0.7 yükseldi. ABD'de S&P 500 endeksi beklentilerin üzerindeki konut satışları verisinin ve PC üreticisi Hewlett-Packard'ın hisselerindeki kazanımların ardından Cuma günü rekor yüksek seviyeden kapandı.

ABD'de Cuma günü açıklanan veriye göre, yeni konut satışları Nisan'da yıllık bazda 433,000 adet ile beklentilerin üzerinde açıklandı. Şirket genelinde yapılacak yeniden düzenlemeler kapsamında 16,000 kişinin daha işten çıkarılabileceğinin açıklanmasının ardından Hewlett-Packard hisseleri yüzde 6.1 değer kazandı. Apple ve Amazon hisselerindeki kazanımlar ise Nasdaq'daki yükselişte etkili oldu. CBOE Volatilite endeksi VIX yüzde 5.6 düştü ve Mart 2013'ten beri en düşük seviyede yer aldı.       

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.