Asya borsalarฤฑnda kรผresel piyasalarda azalan risk iลtahฤฑnฤฑn etkisiyle satฤฑล aฤฤฑrlฤฑklฤฑ bir seyir izlendi. ฤฐtalya’daki siyasi belirsizlikler, ABD ile รin arasฤฑnda ticaret savaลฤฑ endiลelerinin artmasฤฑ ve Avrupa ekonomisinde gรผรง kaybฤฑna iliลkin tedirginlikler kรผresel piyasalarda risk iลtahฤฑnฤฑ azalttฤฑ. รte yandan, Japonya’da perakende satฤฑลlar nisanda bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre yรผzde 1,6 artarken, tรผketici gรผven endeksi mayฤฑsta 0,1 puan azalarak 43,8 seviyesine geriledi.
Sรถz konusu geliลmeler sonrasฤฑ Japonya’da Nikkei 225 endeksi, 17 Nisan’dan bu yana en dรผลรผk seviyeyi gรถrmesinin ardฤฑndan gรผnรผ de yรผzde 1,5 azalฤฑลla 22.018,52 puandan tamamladฤฑ. Dolar/yen paritesi ise dรผnkรผ gerilemesine bugรผn de devam ederken, yรผzde 0,1’lik deฤer kaybฤฑyla 108,7 seviyelerinde dengelendi.
รin’de ลanghay bileลik endeksi, 3.051,88 puanla 1 Mayฤฑs’tan bu yana en dรผลรผk seviyeye gerilerken, kapanฤฑลa yakฤฑn yรผzde 2 dรผลรผลle 3.059,5 puan oldu.
Gรผney Kore’de Kospi endeksi yรผzde 2 azalฤฑลla 2.409,03 puanda, Hindistan’da Sensex endeksi yรผzde 0,4 dรผลรผลle 34.811,12 puanda, Hong Kong’da Hang Seng endeksi yรผzde 1,5 gerilemeyle 30.036,95 puanda seyrediyor.







