Asya borsalarında yükseliş

Asya borsalarında yükseliş

Asya borsaları bölgede açıklanan verilerin yatırımcı endişelerini artırmasına rağmen, küresel piyasaların pozitif görünümünü korumasının etkisiyle yükseldi.

A+A-

Asya borsaları bölgede açıklanan verilerin yatırımcı endişelerini artırmasına rağmen, küresel piyasaların pozitif görünümünü korumasının etkisiyle yükseldi.
Japonya'da bugün açıklanan verilere göre, ülke ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde çeyreklik bazda 0,3 oranında büyürken, yıllık bazda bu oran yüzde 1 ile beklentilerin oldukça gerisinde kaldı. Japonya'nın 2013 yılı son çeyreğinde yıllık bazda yüzde 2,8 oranında büyümesi bekleniyordu. Ayrıca, Japonya'da aralık ayı yıllık revize sanayi üretimi büyümesi, yüzde 7,3'ten yüzde 7,1'e revize edildi.

Açıklanan verilerin ekonomiye ilişkin endişe yaratmasına rağmen, küresel piyasalardaki pozitif görünümün etkisiyle
Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0,6 yükselerek 14.393,11 puandan kapandı. Dolar/yen paritesi ise yatay seyirle 101,718 seviyelerinden işlem görüyor.
Çin'de bugün açıklanan verilere göre, aralık ayında 482,5 milyar yuan seviyelerinde olan Çinli finansal kuruluşların ocak ayında kullandığı yeni krediler 1,32 trilyon yuana ulaştı. Ayrıca, toplam sosyal finansman ise söz konusu dönemde 2,58 trilyon yuan değerini alarak, önceki seviyesi olan 1,23 trilyon yuanın oldukça üzerinde geldi. Yeni kredilerdeki bu yükselişin temerrüt riskine yönelik endişeleri artırmasına rağmen, kullandırılan krediler aracılığıyla ekonomik büyümenin hızının korunabileceği beklentileri ile Çin'de Şangay bileşik endeksi 2 ayın en yükseğinden günü tamamladı. Endeks, yüzde 0,9 oranında değer kazanarak 19 Aralık'tan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 2.135,42 puandan sonlandı.
Güney Kore'de Kospi endeksi haftanın ilk işlem gününü yüzde 0,3 artışla 1.946,36 puandan kapattı. Hindistan'da Sensex endeksi şu dakikalarda yüzde 0,2 artışla 20.400,12 puanda seyrediyor. Dolar/Hindistan Rupisi paritesi ise yüzde 0,2 değer kazancıyla 61,945 seviyelerinden alıcı buluyor. 
Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 1,1 oranındaki hızlı yükselişle 22.536,38 puanda dalgalanıyor.
 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.