Atatürk Havalimanı'nda rekor

Atatürk Havalimanı'nda rekor

Atatürk Havalimanı'nda dün 271 uçak ve 138 bini geçen yolcu sayısı ile rekor kırıldı

A+A-

Atatürk Havalimanı'nda dün rekor kırıldı
Uluslararası Havalimanı yolcu ve uçak trafiği sıralamalarında son beş sene zarfında büyük bir atılım yaparak dünya çapında hub haline gelen Atatürk HavalimanıNda yeni bir rekor kırıldı.

Şimdiye kadarki en fazla uçak trafiğinin gerçekleştiği Atatürk Havalimanı'ndan, 9 Haziran Pazartesi günü 138 bin yolcu geçti bin 271 uçak trafiği ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, sosyal medya paylaşım sitesi twitter'dan yeni bir rekor duyurusu yaptı. Birdal, Atatürk Havalimanı'nda dün yeni bir rekora daha imza atıldığını yazdı. Birdal'ın verdiği bilgiye göre, son 24 saatte havalimanında 1.271 uçak, 138 bin yolcu trafiği gerçekleşti.

Bir önceki rekor, 1 Mayıs'ta kırılmış, uçak trafiğinde sayı 1267, gelen yolcu sayısı ise 130 bin 794 olmuştu.Birdal ayrıca, tweetine "Atatürk Havalimanı'nda tüm zamanların rekor trafiğine sorunsuz hizmet veren DHMi personeline ve havalimanı çalışanlarına sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullandı.
 

Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.