Baลbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm ลรถyle konuลtu: “Atatรผrk, Gazi Mustafa Kemal Atatรผrk ve cumhuriyetimizin kahramanlar bizim milli deฤerlerimizdir. Dolayฤฑsฤฑ ile bunlara yapฤฑlacak yakฤฑลtฤฑrmayฤฑ asla kabul etmeyiz. Uygun gรถrmeyiz. Bu ve buna benzer giriลimleri ลiddetle kฤฑnฤฑyorum ve hukuken da yapฤฑlmasฤฑ gereken ne varsa bunlar da yapฤฑlacaktฤฑr. Biz kahramanlarฤฑmฤฑzฤฑn kurduฤu binlerce ลehidimizin bize emanet ettiฤi yurdumuzu daha ileri gรถtรผrecek ne tedbir varsa bunlarฤฑ yapacaฤฤฑz. Tarihimiz bizi utandฤฑracak hiรงbir ลeye sahip deฤildir. Bu tartฤฑลmalarฤฑn yapay anlamsฤฑz ve maksatlฤฑ olduฤunu dรผลรผnรผyoruz. Bizim bu konuda kafamฤฑz รงok nettir.”
รMER รELฤฐK DE TEPKฤฐ GรSTERDฤฐ
Bakan รmer รelik ลunlarฤฑ sรถyledi: “Bazฤฑ ลahฤฑslarฤฑn televizyonlarda sรถylediฤi bazฤฑ รงirkin sรถzler sรถz konusu. Bu temelde bir tartฤฑลma sรถz konusu. Bu sรถylenen รงirkin sรถzleri รถzellikle de cumhuriyetimizin kurucusu, ilk cumhurbaลkanฤฑmฤฑz, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatรผrk ile ilgili olarak tarihsel tartฤฑลmalarฤฑn, bilimsel tartฤฑลmalarฤฑn dฤฑลฤฑna รงฤฑkacak ลekilde bir zihinsel tahrifatฤฑn รผrรผnรผ olan, รถzellikle de annesiyle ilgili manevi kฤฑzฤฑyla ilgili sรถylemleri kฤฑnฤฑyoruz.
‘BU SAYGISIZLIฤI ELฤฐMฤฐZฤฐN TERSฤฐYLE ฤฐTฤฐYORUZ’
Herkes herkese saygฤฑ gรถstermek durumundadฤฑr ama devletimizin kurucusuna ilk cumhurbaลkanฤฑmฤฑza karลฤฑ bu saygฤฑnฤฑn gรถsterilmesi mecburidir. Bunlar entelektรผel egzersiz konusu ya da magazin konusu olmayacak kadar รถnemli iลlerdir ciddi meselelerdir. Dolayฤฑsฤฑ ile bu saygฤฑsฤฑzlฤฑฤฤฑ elimizi tersiyle itiyoruz ve kฤฑnฤฑyoruz. Zaten savcฤฑlฤฑk gรถrev alanฤฑ iรงinde gereken รงalฤฑลmayฤฑ yapacaktฤฑr.”
ATATรRK’E HAKARET ETMฤฐลTฤฐ
Mustafa Armaฤan, TVNetโte yayฤฑnlanan โDerin Tarihโ isimli programda, Sรผleyman Yeลilyurt ve Yavuz Bahadฤฑroฤlu ile Mustafa Kemal Atatรผrkโรผn, manevi kฤฑzฤฑ Afet ฤฐnan ile iliลkisi olduฤu yรถnรผnde imalarda bulunmuล ve infial yaratmฤฑลtฤฑ. Savcฤฑlฤฑk konuyla ilgili soruลturma aรงmฤฑลtฤฑ.







