Atlantis Yatırım Holding kekik tesisinden 150 milyon TL ciro bekliyor

Atlantis Yatırım Holding kekik tesisinden 150 milyon TL ciro bekliyor

Atlantis Yatırım Holding (ATSYH) Denzili’nin Pamukkale ilçesinde kekik üretim tesisi kuracağını açıkladı. Holding bu tesiste, 150 milyon TL ciro hedefliyor

A+A-

Atlantis Yatırım Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformuna gönderdiği açıklama kekik üretim tesisi hakkında şu bilgileri verdi:

Kekik üretiminde Türkiye'nin yüzde 90'ı, Dünya kekik üretiminin yüzde 70'nin yapıldığı Denizli ili Pamukkale ilçesinde;

Kekik ile ilgili tarımsal girdileri arttırmak ve katma değer yaratmak amacıyla Pamukkale Belediyesi ve SS. Kurtluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde değerli Belediye Başkanımız Sn. Avni Örki ve Kooperatif Başkanımız Sn. Mustafa Acat ile görüşmelere başlanılmıştır.

Görüşmeler neticesinde belediyeye ait Denizli ili Pamukkale ilçesi Kurtluca Köyü 8389 ada 155 parsel 4149 metrekare araziyi belediye tahsis etmiş olup ham maddenin temizlenme ve yağ çıkarılma tesisi kurma aşamaları proje aşamasındadır.

Tesis ile ilgili ana projenin gerçekleşmesi neticesinde kooperatif ile bağlı ortaklığımız Balkaney Gıda Turizm Tekstil Ticaret A.Ş arasında işbirliği protokolü imzalanıp ruhsat çalışmalarına başlanacaktır.

Projenin kekik işleme kapasitesi tesisin yapılacağı yerin 15 km yarıçapı ve kooperatifin üye sayılarının toplam hasadı göz önüne alınarak yıllık 9.000 tondur. Ürünün işlenmesi sonucunda teknik olarak beklentimiz 180 ton kekik yağı üretimidir.

Bu vesileyle finansal ciro beklentimiz 150 milyon TL'dir. Bu beklentinin içerisinde yağı alınmış kekiğin satış bedeli yansıtılmamıştır.

İlgili Haberler