Bloomberg’in konuya yakฤฑn kaynaklara dayandฤฑrdฤฑฤฤฑ haberine gรถre, Volkswagen, Audi’nin CEO’su Rupert Stadler’in tutuklanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan satฤฑล ve pazarlama bรถlรผm baลkanฤฑ Bram Schot’u geรงici olarak CEO’luฤa atamaya hazฤฑrlanฤฑyor.
56 yaลฤฑndaki Schot Volkswagen grubuna 2011 yฤฑlฤฑnda Daimler’den katฤฑlmฤฑลtฤฑ.
STADLER NEDEN TUTUKLANDI?
Volkswagen’in alt ลirketi Audi’nin CEO’su Rupert Stadler, Mรผnih Savcฤฑlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan yรผrรผtรผlen soruลturma kapsamฤฑnda delillerin karartฤฑlmasฤฑ riski bulunmasฤฑ nedeniyle dรผn tutuklanmฤฑลtฤฑ. Stadler, dizel motorlarda emisyon deฤerlerinin manipรผle edilmesi sรผrecinde hileye karฤฑลtฤฑฤฤฑ gerekรงesiyle yargฤฑlanฤฑyor.
Geรงtiฤimiz hafta Almanya’da Braunschweig Savcฤฑlฤฑฤฤฑ, otomobil ลirketi Volkswagen’e dizel kriziyle ilgili olarak 1 milyar euro para cezasฤฑ vermiลti. Soruลturma sonuรงlarฤฑna gรถre, ลirketin geliลtirme bรถlรผmรผnde araรง denetlemeyle baฤlantฤฑlฤฑ ihlallerin yaลandฤฑฤฤฑ, bu ihlallerin, 2007โin ortasฤฑndan 2015 yฤฑlฤฑna kadar Kanada ve ABDโde ‘EA 288’ ve dรผnya genelinde ‘EA 189’ tipi dizel motorlu 10,7 milyon aracฤฑn yanฤฑltฤฑcฤฑ yazฤฑlฤฑmla satฤฑลa sunulmasฤฑna ve trafiฤe รงฤฑkmasฤฑna neden olduฤu bildirilmiลti.







