Aรงฤฑlฤฑลฤฑn ardฤฑndan Stoxx Europe 600 gรถsterge endeksi yรผzde 0,46 artฤฑลla 471 puan, Almanya’da DAX 30 endeksi yรผzde 0,38 deฤer kazancฤฑyla 15.513 puan oldu.
ฤฐngiltere’de FTSE 100 endeksi yรผzde 0,10 dรผลรผลle 7.212 puanda, Fransa’da CAC 40 endeksi 0,59 artฤฑลla 6.936 puanda ve ฤฐtalya’da MIB 30 endeksi de 0,64 primle 26.726 puanda bulunuyor.
Avro/dolar paritesi รถnceki kapanฤฑลฤฑn yรผzde 0,2 รผzerinde 1,1273 seviyesinden iลlem gรถrรผyor.
Analistler, bugรผn ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed), yarฤฑn da Avrupa ve ฤฐngiltere merkez bankalarฤฑnฤฑn kararlarฤฑ รถncesinde pay piyasalarฤฑnda dalgalฤฑ bir seyir izlendiฤini bildirdi.
ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) faiz oranlarฤฑnda bir deฤiลikliฤe gitmesinin beklenmediฤini belirten analistler, yaklaลฤฑk 40 yฤฑlฤฑn en yรผksek seviyesine ulaลan enflasyon ve rekor seviyedeki รผretici fiyatlarฤฑ karลฤฑsฤฑnda bankanฤฑn geรงen ay aรงฤฑkladฤฑฤฤฑ tahvil alฤฑmlarฤฑnฤฑn azaltฤฑlmasฤฑnฤฑ hฤฑzlandฤฑrabileceฤini sรถyledi.
Sรถzle yรถnlendirmeler konusunun daha fazla รถnem kazandฤฑฤฤฑ yฤฑlฤฑn son toplantฤฑsฤฑnda, Fed Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn ลahin tutumunu sรผrdรผrรผp sรผrdรผrmeyeceฤi ve 2022 faiz patikasฤฑna dair bir ipucu verip vermeyeceฤinin kritik olacaฤฤฑnฤฑ vurgulayan analistler, karar ve aรงฤฑklamalarฤฑn piyasalarda oynaklฤฑฤฤฑ artฤฑrabileceฤini kaydetti.
รte yandan bugรผn aรงฤฑklanan verilere gรถre ฤฐngiltere’de yฤฑllฤฑk enflasyon yรผzde 5,1’e รงฤฑkarak beklentileri aลtฤฑ.







