Rusya Savunma Bakanlฤฑฤฤฑnฤฑn, tatbikatlar kapsamฤฑnda gรถrevlerini tamamlayan bazฤฑ askeri birliklerin, baฤlฤฑ bulunduklarฤฑ รผslere dรถnmeye baลladฤฑklarฤฑnฤฑ aรงฤฑklamasฤฑ sonrasฤฑ pay piyasalarฤฑ yรผkseliลe geรงti.
Aรงฤฑlฤฑลฤฑn ardฤฑndan Stoxx Europe 600 gรถsterge endeksi yรผzde 0,5 artฤฑลla 463 puan, Almanya’da DAX 30 endeksi 0,46 yรผkseliลle 15.183 puan oldu.
ฤฐngiltere‘de FTSE 100 endeksi yรผzde 0,5 artarak 7.5272 puanda, Fransa’da CAC 40 endeksi yรผzde 0,58 deฤer kazancฤฑyla 6.892 puanda, ฤฐspanya’da IBEX 35 endeksi yรผzde 0,52 artฤฑลla 8.616 puanda ve ฤฐtalya’da MIB 30 endeksi ise yรผzde 0,9 yรผkselerek 26.660 puanda bulunuyor.
Avro/dolar paritesi dรผn 1,1280’e kadar gerileyerek son 12 gรผnรผn en dรผลรผk seviyesini gรถrmesinin ardฤฑndan bugรผn yรผzde 0,4’lรผk deฤer kazancฤฑyla 1,1342 seviyelerinden iลlem gรถrรผyor.
Dรผn Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul oturumunda konuลan Avrupa Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ (ECB) Christine Lagarde, Avro Bรถlgesi’nde enflasyonun yakฤฑn gelecekte yรผksek kalacaฤฤฑnฤฑ belirterek, “Enerji fiyatlarฤฑ, enflasyondaki artฤฑลฤฑn ana nedeni olmaya devam ediyor. Net varlฤฑk alฤฑmlarฤฑmฤฑz bitmeden faiz artฤฑrฤฑmฤฑ yapฤฑlmayacak. Politikamฤฑzda yapฤฑlacak herhangi bir ayarlama aลamalฤฑ olacak. ECB’nin ne yapฤฑp ne yapamayacaฤฤฑ konusunda aรงฤฑk olmasฤฑ gerek.” ifadelerini kullandฤฑ.
รte yandan, bugรผn aรงฤฑklanan verilere gรถre ฤฐngiltere’de iลsizlik oranฤฑ aralฤฑkta yรผzde 4,1 oldu.
Analistler, Rusya ile Ukrayna arasฤฑndaki gerilime iliลkin haber akฤฑลฤฑnฤฑn piyasalarฤฑn yรถnรผ รผzerinde belirleyici olmaya devam ettiฤini belirterek, bugรผn ABD’de รretici Fiyat Endeksi ve Avro Bรถlgesi’nde bรผyรผme verilerinin de takip edileceฤini kaydetti.







