Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar รถnde gelen Avrupa ekonomilerinden gelen ekonomik verileri incelerken ve gรผnรผn ilerleyen saatlerinde Fed’in Jackson Hole konferansฤฑna yรถnelik beklenti sรผrerken, Avrupa borsalarฤฑ yukarฤฑ yรถnlรผ bir seyir izliyor
Avrupa borsalarฤฑnฤฑn gรถstergesi niteliฤindeki, Pan-Avrupa STOXX 600 endeksi %0,5 artฤฑลla 516,29 puandan iลlem gรถrรผyor
Bugรผn aรงฤฑklanan PMI verileri
Euro bรถlgesi iรงin flaล satฤฑn alma yรถneticileri endeksi (PMI), firmalarฤฑn fiyatlarฤฑnฤฑ artฤฑrmasฤฑna raฤmen Aฤustos ayฤฑnda iล aktivitesinde ลaลฤฑrtฤฑcฤฑ bir gรผรง gรถstererek 51,2’ye sฤฑรงradฤฑ.
Fransa’nฤฑn PMI’ฤฑ Aฤustos ayฤฑnda Olimpiyatlardan gelen artฤฑล ve tahminlerin aลฤฑlmasฤฑyla 27 ayฤฑn en yรผksek seviyesi olan 55,0’a yรผkseldi. Bu, Fransa borsasฤฑnฤฑn gรถsteresi CAC 40 endeksini yรผzde 0,3 oranฤฑnda yukarฤฑ รงekiyor.
Bunun tersine, Almanya’nฤฑn ticari faaliyetleri รผst รผste ikinci ayda da daraldฤฑ ve PMI verileri beklenenden daha fazla bir daralma gรถsterdi. Alman DAX endeksi yรผzde 0,2 artฤฑลla iลlem gรถrรผyor
ฤฐngiltere’nin PMI’ฤฑ 53,4 seviyesindeydi ve bu da ticari faaliyetin bu ay hฤฑzlandฤฑฤฤฑnฤฑ gรถsteriyor. Gรถsterge FTSE yรผzde 0,3 artฤฑล gรถsteriyor.
Avro Bรถlgesi’ne iliลkin tรผketici gรผveni verileri, ABD PMI’ฤฑ ve gรผnรผn ilerleyen saatlerinde aรงฤฑklanacak olan ilk iลsizlik baลvurularฤฑ rakamlarฤฑ da yakฤฑndan izlenecek.
Piyasalar ลimdi, gรผnรผn ilerleyen saatlerinde baลlayacak Jackson Hole konferansฤฑnda kesintinin boyutuna iliลkin daha fazla ayrฤฑntฤฑyฤฑ bekliyor. Baลkan Jerome Powell Cuma gรผnรผ aรงฤฑlฤฑล konuลmasฤฑnฤฑ yapacak.
BNP Paribas Asset Management baล piyasa stratejisti Daniel Morris, “Jackson Hole’dan herhangi bir sรผrpriz beklemeyin. Zaten buna yรถnelik yeterince iletiลim oldu. Yapmak istedikleri son ลey piyasayฤฑ ลok etmektir” dedi.
Morris, Avrupa hisse senetleri aรงฤฑsฤฑndan “Hala biraz hayal kฤฑrฤฑklฤฑฤฤฑ yaratan bir toparlanma. Avrupa hisse senetleri ABD hisse senetlerinden veya dรผnyanฤฑn geri kalanฤฑndan daha mฤฑ iyi performans gรถsterecek? Bunun olacaฤฤฑnฤฑ gรถreceฤiniz bir senaryo oluลturmak daha zor” diye ekledi.
“Avrupa hisse senetleri ABD hisse senetlerinden veya dรผnyanฤฑn geri kalanฤฑndan daha mฤฑ iyi performans gรถsterecek? Bunun olacaฤฤฑnฤฑ gรถreceฤiniz bir senaryo oluลturmak daha zor”.







