Avrupa Komisyonu'ndan euro tavsiyesi

Avrupa Komisyonu'ndan euro tavsiyesi

Avrupa Komisyonu, küresel pazarlarda euronun kullanılmasını teşvik etme kararı aldı

A+A-

Avrupa Komisyonu, küresel pazarlarda euronun kullanılmasını teşvik etme kararı aldı.

Avrupa Komisyonu, doların rezerv üstünlüğüne karşı uluslararası ödemelerde euronın rolünü artırmak için bağlayıcı olmayan bir teklifler paketi hazırladı. Avrupa Komisyonunun bu kararının ABD’nin İran’a ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlayarak, birçok Avrupa ülkesini de İran’la ticaret yapmaması için zorlamasının ardından geldiğine dikkat çekildi.

Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi, Birlik üyesi ülkelere ve firmalara enerji anlaşmalarında avro kullanımını artırma çağrısı yaparak, finans ve emtia piyasalarında Avrupa parası avroyu desteklemek için mümkün olan tedbirleri almaya çalışacaklarını açıkladı. Komisyon, “Hangi parayı kullanacaklarına piyasa katılımcıları karar verir” ifadeleriyle başlayan raporunda, avronun uluslararası rolünü artırmadaki en etkili yolun 19 ülkenin yıllarca milli menfaatleriyle çelişen bankacılık, finans reformunu yaparak, para birimini gözden geçirmesi olduğuna işaret etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.