Avrupa Konseyi Youtube yasağını eleştirdi

Avrupa Konseyi Youtube yasağını eleştirdi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Anne Brasseur: "Seçimlerin yaklaştığı günlerde Youtube'a erişimin tamamen engellenmesi ifade özgürlüğü açısından endişe verici bir gelişmedir"

A+A-

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı (AKPM) Anne Brasseur, Türkiye'de Youtube'a erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğü açısından endişe verici bir gelişme olduğunu söyledi.

AKPM Başkanı Brasseur yaptığı yazılı açıklamada, "Seçimlerin yaklaştığı günlerde AİHM içtihatlarına aykırılık taşıyacak şekilde Youtube'a erişimin tamamen engellenmesi ifade özgürlüğü açısından endişe verici bir gelişmedir" ifadesini kullandı.

Brasseur, uygulamanın şubat ayında kabul edilen internet yasasının tatbik edilmesiyle ilgili ciddi soru işaretlerini ortaya çıkardığını belirterek, Türk yetkililere en kısa zamanda AİHM hükümlerine uymaları çağrısında bulundu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.