Avrupa Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası(ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası(ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranının yüzde 0,00 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistler de, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı. 

ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren mevduat oranını yüzde -0,40, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu. Piyasa beklentisi de mevduat ve marjinal faiz oranının değişmeyeceği yönündeydi.

Banka'nın açıklamnasında net varlık alımlarının sonlandırılacağı teyit edildi. Açıklamada, "Standart olmayan para politikası tedbirleri, varlık alım projramı çerçevesinde net alımlar Aralık 2018'de sona erecek." denildi.

ECB, Yönetim Konseyinin yeniden yatırıma ilişkin yönlendirmesini güçlendireceklerine işaret etti. Açıklamada, "Yönetim Konseyi gösterge faiz oranlarının en azından 2019 yazına kadar cari seviyede kalmaya devam etmelerini bekliyor. Yönetim Konseyi itfası gelen menkul kıymetlerin ana paraları ile yeniden yatırıma devam etme niyetinde.
Yeniden yatırıma yönlendirme ECB faiz oranlarında artırım başladıktan sonra uzun bir süre daha devam edecek." denildi.

    - Euro Bölgesinde tüketici fiyatları yüzde 2,0, çekirdek TÜFE yüzde 1,0 seviyesinde bulunuyor.
    - Bugün TSİ 16:30'da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi toplantı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
    - Bir sonraki toplantı 24 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.