Avrupa ülkeleri teknoloji şirketlerini destek için yeni fon kurdu

Avrupa ülkeleri teknoloji şirketlerini destek için yeni fon kurdu

Almanya, Fransa, İspanya, İtalya ve Belçika ile Avrupa Yatırım Bankası (EIB) gelecek vadeden teknoloji şirketlerini desteklemek üzere toplam 3 milyar 750 milyon avroluk fon kurdu.

A+A-

EIB, 5 AB üyesi ülke ile birlikte teknoloji şirketlerinin büyümelerini desteklemek için "Avrupa Teknoloji Şampiyonları Girişimi" başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, fonun gelecek vaat eden Avrupalı yenilikçi firmalara ihtiyaç duydukları ileri aşama büyüme sermayesini yönlendireceğine işaret edildi.

Girişimin, özellikle 50 milyon avronun üzerinde sermaye toplamak isteyen şirketlerin finansman boşluklarını kapatmayı ve Avrupa'nın risk sermayesi piyasalarını derinleştirmeyi amaçladığına dikkat çekilen açıklamada, bunun Avrupalı kurumsal yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmeleri için yeni bir varlık sınıfı oluşturmaya yardımcı olacağı kaydedildi.

Açıklamada, fonun Avrupa'da yüksek teknoloji alanındaki yerli yenilikçiliğe ve girişimciliğe katkı sağlayacağı belirtildi.

Avrupa'daki yeni teknoloji şirketlerinin genellikle küresel ölçekte rekabet edecek yeterli sermayeye sahip olmadığı ve dış ülkelere taşınmak zorunda kaldıkları anımsatılan açıklamada, bu firmaların Avrupa'da kalmalarının çok sayıda yüksek vasıflı iş sağlayacağı ve ekonomik büyümeyi hızlandıracağı ifade edildi.

Açıklamada, Avrupa Yatırım Fonu tarafından yönetilecek girişime Almanya, Fransa ve İspanya'nın 1'er milyar avro, İtalya'nın 150 milyon avro ve Belçika'nın 100 milyon avro taahhüt ettiği, EIB'in de 500 milyon avro kaynak aktardığı belirtildi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler