Avrupa'da deflasyon riski artıyor

Avrupa'da deflasyon riski artıyor

ECB yönetim kurulu üyesi Jozef Makuch, euro bölgesinde deflasyon riskinin yükseldiğini ve bazı yönetim kurulu üyelerinin ihtiyaç olması halinde kararlı adımlar atılmasına hazır olduklarını ifade etti.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Jozef Makuch, euro bölgesinde deflasyon riskinin yükseldiğini ve bazı yönetim kurulu üyelerinin ihtiyaç olması halinde kararlı adımlar atılmasına hazır olduklarını ifade etti.

Makuch, ECB'nin enflasyonun sürekli gerilediği bir tablo yaratmamak için bir dizi alışıla gelmedik önlem hazırlığı içinde olduğunu belirterek, likiditeyi artırmanın da bir seçenek olduğunu ifade etti.

Makuch düzenlenen basın toplantısında, "Euro bölgesinde deflasyon hakkında ise elbette ECB olarak deflasyon risklerinin yükseldiğini görüyoruz. Bu nedenle ek standart dışı önlemler hazırlıyoruz... deflasyon yaratacak şartların içine düşmemek için" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.