Avustralya faizleri değiştirmedi

Avustralya faizleri değiştirmedi

Avustralya Merkez Bankası RBA'nın bugün sona eren toplantısında faiz oranlarının değiştirilmeyerek yüzde 2 seviyesinde bırakılmasına karar verildi.

A+A-

Avustralya Merkez Bankası RBA'nın bugün sona eren toplantısında faiz oranlarının değiştirilmeyerek yüzde 2 seviyesinde bırakılmasına karar verildi. Ancak toplantı sonrası yapılan açıklamalar Bankanın faizler konusunda bir sonraki hamlesinin ne olacağına yönelik soru işaretleri bıraktı.
Ekonomistler Merkez Bankası'nın faiz oranlarını değiştirmeyeceğini ancak, ekonominin karşı karşıya olduğu ters rüzgarlar, yerel para biriminin aşırı değerli olması, zayıf emtia fiyatları ve Çin'deki yavaşlama nedeniyle ilerde tekrar faiz indirimine gideceğine dair işarteler vermesini bekliyorlardı.

Çok bilinen "gevşeme sürecinin devam edeceği" ifadeleri Merkez Bankası açıklamaları arasında yer almadı. Bu nedenle RBA'nın toplantısının ardından Avustralya doları değer kazanmaya başladı. Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens, konuya ilişkin bildirisinde, "Ekonomik ve finansal koşullara yönelik olarak önümüzdeki dönemde gelecek veriler, bankanın mevcut politika duruşunun sürdürülebilir büyüme ve enflasyon konusunda doğru duruş olup olmadığını gösterecektir"
ifadelerini kullandı.

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.