Avustralya'da emeklilik yaşı 70'e yükseltildi

Avustralya'da emeklilik yaşı 70'e yükseltildi

Avustralya Federal Hükümeti, kemer sıkma uygulamaları çerçevesinde, işsizlik ödeneği, aile desteği, çocuk yardımı, dış yardımlar gibi birçok alanda kesintiye giderek, 65 olan emeklilik yaşını kademeli olarak 70’e çıkardı

A+A-

Avustralya Federal Hükümeti, 2014 bütçesinde kemer sıkma uygulamaları çerçevesinde, işsizlik ödeneği, aile desteği, çocuk yardımı, dış yardımlar gibi birçok alanda kesintiye giderek, 65 olan emeklilik yaşını kademeli olarak 70’e çıkardı.

Avustralya’da iktidardaki Liberal Parti-Ulusal Parti Koalisyonu'nun 2014 bütçesine, başta ana muhalefetteki İşçi Partisi olmak üzere birçok kesimden tepki geldi.

Federal Hükümet tarafından dün açıklanan 2014 bütçesine göre, 1966 yılından sonra doğanlar 70 yaşında emekli olacak, 1 Temmuz 1952’den sonra doğan Avustralyalıların emeklilik yaşı ise kademeli olarak değişiklik gösterecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.