Aygaz için yeni hedef fiyat

Aygaz için yeni hedef fiyat

Ziraat Yatırım Aygaz hisseleri için 11.30 TL hedef fiyat ile "AL" tavsiyesi verdi

A+A-

Ziraat Yatırım, Aygaz için 11,30TL hedef fiyat ile 'AL' önerisinde bulundu. Ziraat Yatırım, konu ile ilgili raporunda, 2014 yılında Aygaz’ın satış gelirlerinin yüzde 20 oranında artarak 7,2 milyar TL olarak gerçekleşeceği tahmin ettiklerini belirtti. 

Raporda şu değerlendirme yapıldı:"“Aygaz’ın Satış Gelirleri İlk Çeyrekte yüzde 29 Oranında Artarak 1,8 Milyar TL’ye Ulaştı…”Türkiye LPG piyasasında 2014 yılının ilk dört ayında tüketim miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,8’lik bir artışla 1,1mn ton seviyesinde gerçekleşirken, Aygaz yurt içi satış miktarını aynı dönemde yüzde 6,3 oranında artırarak iyi bir performans sergilemiştir.

2014 yılının ilk çeyreğinde Aygaz’ın satış gelirleri konsolide bazda bir önceki yılın aynı dönemine gör eyüzde 29,1 oranında oldukça yüksek bir artış göstermiş ve 1,8 milyar TL’ye ulaşarak iyi bir görüntü kaydetmiştir. Aygaz’ın 1Ç2014’te net dönem karı yüzde 108,6 ile faaliyet karından çok daha yüksek oranda bir artış kaydederek 83,8mn TL’ye yükselmiştir. Bu yüksek artışta, mali tablolarda konsolide edilmeyip özkaynak yöntemine göre değerlenen yatırımlardan kaynaklanan karın 1Ç2013’teki 6,3mn TL’den,1Ç2014’te 45,4mn TL’ye yükselmesi etkili olmuştur.

Aygaz’ın bağlı ortaklığı Aygaz Doğalgaz, 2014yılında boru gazı satış miktarını 2014 yılında iki katına çıkarmayı planlamaktadır. Bu durum şirketin satış gelirlerinde 2014 yılında ciddi bir artış yaşanmasına neden olacaktır.2014 yılında Aygaz’ın satış gelirlerinin yüzde 20oranında artarak 7,2 milyar TL olarak gerçekleşeceği tahmin ediyoruz. Bu artışta, LPG tarafında satış fiyatlarının 2013 yılına göre yüksek seyretmesi ve satış mikarındaki artışın, doğalgaz tarafında ise boru gazı ile LNG alanındaki satışların artmasının etkili olacağını düşünüyoruz.

Aygaz’ın değerlemesinde konsolidasyona dahil olan şirketler bir bütün olarak değerlendirilirken, konsolidasyon dışında kalan önemli iştirakler ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Tüm bu değerlerin toplanması sonucunda Aygaz’ın hedef piyasa değeri3.391mn TL olarak hesaplanmaktadır. Buna göre Aygaz hisseleri hedef piyasa değerine göre yüzde 19,9 oranında iskontolu işlem görmektedir. Bu nedenle, Aygaz’ın hedef hisse fiyatını 11,30TL olarak belirtiyor ve hisse için “AL” önerisinde bulunuyoruz."
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.