AKP’den istifa eden ve yeni parti kuracaฤฤฑnฤฑ ilan eden Ali Babacan gazete ve internet haber sitesi kurulmasฤฑ talimatฤฑ verdiฤi iddia edildi. Babacan, daha sonra gerek duyulursa bu oluลuma televizyonun da ekleneceฤini kurmaylarฤฑna bildirdi Babacan’ฤฑn tartฤฑลmalarฤฑ รถnlemek iรงin Zaman gazetesinde gรถrev yapmฤฑล isimleri tercih etmeyeceฤi konuลuluyor.
BirGรผn’den Hรผseyin ลimลek’in haberine gรถre, Babacan’ฤฑn Abdullah Gรผl ile gรถrรผลtรผkten sonra bรถyle bir karara vardฤฑฤฤฑ รถne sรผrรผlรผrken yeni medya yapฤฑlanmasฤฑnda olmasฤฑ muhtemel isimlerin de masaya yatฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑ bildirildi.
Edinilen bilgiye gรถre, Babacan ve Gรผl’รผn bu sรผreรงte yakฤฑn รงalฤฑลma ekibinde bulunan Fehmi Koru, bu oluลumun iรงinde yer almayacak. Yeni medya yapฤฑlanmasฤฑnฤฑn AKP yรถnetimi ve ‘Pelikancฤฑlar’ tarafฤฑndan bu yolla eleลtirilmesini istemeyen Babacan’ฤฑn bu plandan Koru’yu da ayrฤฑntฤฑlฤฑ bilgilendirmediฤi iddia edildi.
Babacan’ฤฑn bu yapฤฑlanma iรงin ‘tartฤฑลmalardan uzak’ bir kiลiyi gรถrevlendireceฤi ve ekibinde muhafazakรขrlarฤฑn yanฤฑ sฤฑra liberal yazarlarฤฑn da olacaฤฤฑ konuลuluyor. AKP medyasฤฑnda yer alฤฑp daha sonra muhalif kimliฤe bรผrรผnen ve kiลisel internet sitelerinden gรถrรผลlerini paylaลabilen bazฤฑ yazarlarฤฑn bu gazeteye transfer edilebileceฤi konuลuluyor.
Koru: Bilgim yok
Fehmi Koru iddialara iliลkin yeni parti ve siyasi geliลmeler konusunda deฤerlendirme yapamayacaฤฤฑnฤฑ, yeni medya oluลumu konusunda ise bilgi sahibi olmadฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.







