Bahçeli: Çakıcı kahraman, Arınç ahmak

Bahçeli: Çakıcı kahraman, Arınç ahmak

Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP kurucularından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın tahliyesi olabilir; delil uyduramazsınız, çocuk bile yazmaz bu iddianameleri!" açıklamasına, "Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın Kavala ve Demirtaş’a güzellemeler yapması çarpıklık ve ahmaklık" sözleriyle tepki gösterdi.

Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Çakıcı’nın bu devlete, bu millete nasıl hizmet ettiğini bilenler bilir"

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesine değinen Bahçeli, "Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır. Bu bir. Alaattin Çakıcı şehidimizin oğludur. Bu iki. Alaattin Çakıcı vatan ve millet sevdalısıdır. Bu üç. Alaattin Çakıcı üzerine atılı suçların bedelini yaklaşık 20 yıl cezaevinde kalarak ödemiş bir ülküdaşımızdır. Bu da dört. Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem, yine de söylemek durumundayım. Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz." açıklamasını yaptı. Bahçeli, Çakıcı'nın millete hizmet ettiğini söyledi.

"İnanıyorum ki şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak"

Bahçeli, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü inanmışlıkla savunan her kardeşime, her vatan evladımıza hem gönül hem de vefa borcumuz olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Şehitlerimiz haklarını helal etsinler, geride bıraktıkları anneleri, babaları, eşleri, yavruları müsterih olsunlar, ne vatandan vazgeçeceğiz ne de ihanete göz yumacağız. Gül bahçesine girer gibi ateşe girenlerin, toprağın bağrında sıradağlar gibi duranların, nehirleri gazi dağları kahraman olan bu cennet vatanın tarihi ve manevi hakları namusumuza emanettir, ve bu emanet can pahasına korunacaktır. İnanıyorum ki, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, sorulacak hesap mahşere bırakılmayacaktır." dedi.

"Yıllar içinde pek çok öğretmenimizi teröre kurban verdik"

Bahçeli, "Necmettin Yılmaz 23 yaşındaydı, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğretmenlik yapıyordu.16 Haziran 2017’de tatil maksadıyla memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli-Pülümür karayolunda PKK’lı teröristler tarafından aracı kurşunlandı ve yakıldı. Necmettin Yılmaz evladımız hayatının baharında şehit edildi. Sınıfı yetim kaldı, öğrencileri, mesai arkadaşları hüzne boğuldu. Şenay Aybüke Yalçın 22 yaşındaydı. Henüz yedi aylık öğretmendi. Batman Kozluk’ta 9 Haziran 2017’de karne dağıtımından sonra memleketine dönerken PKK’lı teröristler tarafından şehit edildi. Hainler bu kızımıza da hiç acımadılar. Tayini çıktığında 'Öğretmen oldum ben' diyerek sevinmişti, sonrasında al bayrağa sarılı naaşıyla baba ocağına döndü. Yıllar içinde pek çok öğretmenimizi teröre kurban verdik. Hiçbir suçları, hiçbir günahları yoktu.Hepsinin de tertemiz hayalleri, tertemiz hedefleri, tertemiz vicdanları vardı.  Tek gayeleri sınıfları dolduran masum yavrularımıza tecrübelerini aktarmak, onların kafalarını bilgiyle aydınlatmaktı." diye konuştu. 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.