Cumhuriyet’ten Selda Gรผneysu’nun haberine gรถre partisinin merkez yรถnetim kurulu, merkez disiplin kurulu ve milletvekilleriyle Kฤฑzฤฑlcahamam kampฤฑnda bir araya gelen MHP Genel Baลkanฤฑ Devlet Bahรงeliโnin, รถnceki gรผnkรผ toplantฤฑnฤฑn basฤฑna kapalฤฑ bรถlรผmรผnde partililerine uyarฤฑlarda bulunduฤu รถฤrenildi.
Toplantฤฑda, โMHPโnin kazandฤฑฤฤฑ tรผm illerde รผretken belediyecilik anlayฤฑลฤฑyla halka hizmet etmesi gerektiฤini ve bu konuda halkฤฑn talep ve isteklerinin gรถz ardฤฑ edilmemesi gerektiฤiniโ sรถyleyen Bahรงeli, gerek AK Partiโnin kazandฤฑฤฤฑ belediyelerin, gerekse MHPโnin kazandฤฑฤฤฑ belediyelerin kadrolarฤฑyla ilgili โรผlkรผcรผlerin beklenti iรงine girmemesi gerektiฤineโ dikkat รงekti.
Bahรงeli, “Biz, bir beklentiyle Cumhur ฤฐttifakฤฑโna destek vermedik. Beklenti iรงine girip, talebi olanlar varsa, beklemesinler. Beklenti iรงine girmeyin. Biz bir talepte bulunamayฤฑz. Ama รผlkรผcรผ olup da kadrolarda liyakatiyle bir yere gelebiliyorlarsa, gelsinler. Zaten bunu kendileri de gรถrรผyor. Arkadaลlar bunu bilsinler, buna gรถre hareket etsinler. Biz, devlet, millet, beka, terรถrle mรผcadele iรงin hรผkรผmete ve devlete destek veriyoruzรฉ dedi.
‘รSLUBUNUZA DฤฐKKAT EDฤฐN’
โCumhur ฤฐttifakฤฑโnฤฑ bozmak ve bu ittifaka fitne, fesat sokmak isteyenlerin her zaman olacaฤฤฑnฤฑโ kaydeden Bahรงeli, bu noktada partililerinden โdikkatli olmalarฤฑnฤฑโ istedi. “Tuzaklara dรผลmeyin. Birlik beraberliฤimizi koruyalฤฑm” gรถrรผลรผnรผ dile getiren Bahรงeli, ittifak ile ilgili, yerel seรงimlerden รถnce “Bu ittifak yerel seรงimlere kadar devam eder. Seรงimlerden sonra biter” diyenlerin olduฤunu anฤฑmsatarak, “Yanฤฑldฤฑklarฤฑnฤฑ gรถrecekler. ฤฐttifak 2023โe kadar devam edecek. Herkes รผslubuna dikkat etsin. ฤฐttifakฤฑ zedeleyecek aรงฤฑklamalardan, hareketlerden ve tavฤฑrlardan uzak durun. Cumhurbaลkanฤฑโna saygฤฑda kusur etmeyin” uyarฤฑsฤฑnda da bulundu.
Yerel seรงimlerde, en baลฤฑndan bu yana dile getirilen โyรผzde 52โnin altฤฑna dรผลmemekโ hedefinin yakalandฤฑฤฤฑnฤฑ kaydeden Bahรงeli, bu sonucun โCumhur ฤฐttifakฤฑโnฤฑn baลarฤฑsฤฑnฤฑ gรถsterdiฤineโ de vurgu yaptฤฑ.
Bahรงeli, “Seรงim sonuรงlarฤฑ bizim iรงin de ittifak iรงin de baลarฤฑ. Burada, belediye bakanlฤฑฤฤฑ sayฤฑsฤฑnda baลarฤฑlฤฑ olduk ama bunu รถne รงฤฑkarmaya gerek yok. Belediye sayฤฑsฤฑna bakmayฤฑn. Baลarฤฑ Cumhur ฤฐttifakฤฑโnฤฑn baลarฤฑsฤฑdฤฑr. Arkadaลlar buna dikkat etsinler. AK Partiโyle ayrฤฑmฤฑz, gayrฤฑmฤฑz yok. AK Parti ve MHPโnin ittifakฤฑ baลarฤฑlฤฑ olmuลtur” diye konuลtu.







