Bahçeli ortak aday önerdi

Bahçeli ortak aday önerdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefetin cumhurbaşkanlığı için halkın seçmen profilini esas alarak ortak bir aday çıkarmasını önerirken, bir "çatı aday" için çalışma yaptıklarını söyledi

A+A-

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefetin cumhurbaşkanlığı için halkın seçmen profilini esas alarak ortak bir aday çıkarmasını önerirken, bir "çatı aday" için çalışma yaptıklarını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimaline karşı muhalefet partilerinin de ortak bir aday üstünde uzlaşabileceğine dair yorumlar yapılıyordu.

TBMM'de bugün yapılan MHP grup toplantısının ardından gazetecilerin cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Türk milletinin seçmen profilini esas alarak, bunlardan ortak bir aday çıkartmak için çalışmaların yapılması lazım. MHP bu çalışmayı yapıyor" dedi.

Bahçeli, Hürriyet gazetesinde yer alan açıklamasında da Türkiye'nin AKP yüzünden kutuplaştığını, kendilerinin kutuplaşma istemediğini belirterek, "Onun için de kutuplaşmayı yaratan birinin cumhurbaşkanı olmasını doğru bulmuyoruz. (Çalışmamız) sanırım 10-15 güne biter. Adayımız sürpriz biri olacak" dedi.

Bahçeli, bu sürpriz aday için CHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve sivil toplum örgütlerine gidip destek isteyeceğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Pazartesi günü eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bir araya gelmiş, cumhurbaşkanlığı seçimleri için muhalefet tarafından "ortak aday" çıkartılıp çıkartılamayacağı konusu masaya yatırılmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı için adayların en geç 3 Temmuz'da başvuru yapması gerektiğini açıklamıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.