Bahçeli'nin fezlekesi TBMM'ye geldi

Bahçeli'nin fezlekesi TBMM'ye geldi

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile ilgili bir fezleke Meclis'e geldi. Oktay Vural "biz 4 bakanın fezlekelerini beklerken, genel başkanımızın fezlekesi geldi,"dedi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında Bursa'da düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşmada suç işlemeye tahrik ettiği gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, fezlekenin TBMM'ye bugün geldiğini belirterek, "Biz dört bakanın fezlekesini beklerken genel başkanımızın fezlekesi gelmiş. Bursa'da yaptığı konuşmadan dolayı, bizi tehdit ediyorlar" dedi.

17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan operasyonda oğullarının ve kendi isimlerinin geçmesi nedeniyle Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında düzenlenen fezlekeler Adalet Bakanlığı'na iletilmiş ancak Bakanlık fezlekeleri TBMM'ye göndermeyerek savcılığa iade etmişti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na 27 Mart 2013 tarihinde dilekçe ile başvuran Taha Tanrıverdi adlı kişi, Bahçeli'nin Bursa mitinginde yaptığı konuşmada "Vur de vuralım, öl de ölelim" şeklindeki sloganlara "Onun da zamanı gelecek" karşılığını vermesi sebebiyle şikayetçi olmuştu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Bahçeli'nin suç işlemeye genel tahrik suçu bakımından yeterli şüphenin doğduğu kanaatine varmasının ardından MHP liderinin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

Bahçeli'nin fezlekesi ile birlikte milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili TBMM'ye ulaşan dosyası sayısı 1,044'e ulaştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.