Asgari รผcret hฤฑzla yรผkselen enflasyon karลฤฑsฤฑnda erirken yฤฑl iรงerisinde bir sonraki zammฤฑn ne zaman yapฤฑlacaฤฤฑ tartฤฑลmalarฤฑ gรผndeme geldi. รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanฤฑ Vedat Bilgin, asgari รผcrete zam hakkฤฑnda konuลtu.
Sรถzcรผ’nรผn haberine gรถre รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanฤฑ Vedat Bilgin, Tรผrkiye’nin emekรงileriyle birlikte kalkฤฑndฤฑkรงa artan bรผyรผme ve refahtan emekรงilerinin pay aldฤฑkรงa รถnรผnรผn aรงฤฑlacaฤฤฑnฤฑ vurgulayarak ลunlarฤฑ sรถyledi;
*Dolayฤฑsฤฑyla biz demokrasi iรงinde bรผyรผmenin emekle devlet arasฤฑnda, emekle sermaye arasฤฑndaki iliลkilerin demokrasi iรงinde sorun รงรถzecek gรผcรผne inanฤฑyoruz. รnรผmรผzdeki yฤฑl sonu itibariyle bu bahsettiฤimiz sorunlarฤฑn daha da hafifleyeceฤini tahmin ediyoruz, รถngรถrรผyoruz.
*Ama bรผtรผn bunlara raฤmen ortaya รงฤฑkan olumsuzluklara karลฤฑ emekรงilerimizi korumaya devam edeceฤiz. Dรผn sayฤฑn genel baลkanla, yรถnetimle beraber; รงalฤฑลanlarฤฑmฤฑzฤฑn asgari รผcretinde yฤฑl baลฤฑnda yaptฤฑฤฤฑmฤฑz yรผzde 50’nin รผzerinde yรผzde 30 zam yapmฤฑลtฤฑk, kรผmรผlatif olarak yรผzde 90 รผzerinde olan bu zammฤฑn enflasyon karลฤฑsฤฑndaki dayanฤฑksฤฑzlฤฑฤฤฑnฤฑ bilerek konuลuyoruz.
*Yฤฑl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir dรผzenleme yapacaฤฤฑz. Emekรงilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskฤฑsฤฑna karลฤฑ ezdireceฤiz. Elbette ki Tรผrkiye’nin bรผyรผmeye, kalkฤฑnmaya, yatฤฑrฤฑma ihtiyacฤฑ var. Sermayeye ihtiyacฤฑ var. Burada sermaye dรผลmanlฤฑฤฤฑ yapmฤฑyoruz ama sermayenin emek dรผลmanlฤฑฤฤฑ yapmasฤฑnฤฑn karลฤฑsฤฑnda olacaฤฤฑz. Bu sosyal devletin gรถrevidir.







